Arkadaşı kaçtı ama...

Arkadaşı kaçtı ama...

Kadıköy'de, minibüsü çarpan motosikletteki kasksız yolcu yere düşerek ağır yaralandı. Motosiklet sürücüsü yaralı arkadaşını olay yerinde bırakıp kaçarken, biri kadın 3 kişi ambulans gelene kadar yaralıya yardım etti. Sağlık eğitimi aldığı öğrenilen Ece Altındağ, başından ayrılmadığı yaralının boynuna ve çenesine tampon yaparken bir yandan da konuşarak moral vermeye çalıştı.

2013.05.02 17:22 - Son Güncellenme: 2013.05.02 17:22 - Yaşam
A
Arkadaşı kaçtı ama...

Kaza, saat 15.30 sıralarında D-100 Karayolu Bostancı mevkiinde meydana geldi. İddialara göre, 34 M 5958 plakalı minibüsle Harem-Gebze hattında çalışan Ali Öztürk, Maltepe yönüne ilerlerken, 34 JF 3649 plakalı motosiklet sürücüsü yanından geçmek istedi. Kimliği henüz belirlenemeyen motosiklet sürücüsü hızla yanından geçmeye çalıştığı minibüse çarptı. Motosiklet sürücüsünün arkasında oturan Ferdi Mayacı, çarpmanın etkisiyle yere düştü. Motosikletin hakimiyetini kaybeden sürücü, 50 metre ileride bariyere çarparak durabildi. Kanlar içinde yerde yatan arkadaşını gören motosiklet sürücüsü olay yerinden kaçtı.


Yolculuk sırasında kafasında kask olmadığı öğrenilen Ferdi Mayacı, asfalta hızla düşünce boynundan ve çenesinden ağır şekilde yaralandı. Kaza sonrası minibüsü durduran Ali Öztürk, durumu polis ve sağlık ekiplerine bildirdi. Bu sırada olay yerinden geçen biri kadın 3 kişi yaralının yardımına koştu. Çalıştığı şirkette sağlık eğitimi aldığı öğrenilen Ece Altındağ adlı kadın, boynundan ve çenesinden kan akan Mayacı'nın kan kaybından ölmesini engellemek için tampon yaptı. Bir yandan da yaralının elini tutan Altındağ, konuşarak moral vermeye çalıştı.

Olay yerine gelen polis ekipleri de çevre emniyeti alarak başka kazalar olmasını engellemeye çalıştı. Ambulansın gecikmesi nedeniyle Altındağ ve iki erkek arkadaşı yaklaşık 20 dakika boyunca tampon yapmaya ve konuşarak yaralıya moral vermeye devam etti. Ece Altındağ, olay yerine gelen sağlık ekiplerine yaralının durumu hakkında bilgi verdikten sonra arkadaşlarıyla birlikte ayrıldı. Sağlık ekiplerinin boyunluk taktığı Ferdi Mayacı, ambulansla Fatih Sultan Mehmet Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Ferdi Mayacı'nın sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenilirken, polis kaçan motosiklet sürücüsünün kimliğini belirlemek ve yakalamak için çalışmalara başladı. 

Diğer Yaşam Haberleri için tıklayın


2013.05.02 17:22 - Son Güncellenme: 2013.05.02 17:22 - Zeynep Çelik
A