Arınç'tan Sarkisyan'a sert yanıt

Arınç'tan Sarkisyan'a sert yanıt

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan'ın sözlerine yanıt verdi.

2011.07.28 22:31 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - Siyaset - HABER MERKEZİ
A
Arınç'tan Sarkisyan'a sert yanıt

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan'ın "Karabağ'ı biz aldık, Ağrı'yı size bırakıyoruz." sözlerine, "Kimse Türkiye'ye yan bakamaz. Ne dağımıza, ne ovamıza, ne suyumuza... Allah'ın izniyle... Biz bu toprakların sahibiyiz. İç politikaya oynamaktan vazgeçsin. Tabi Ermenistan ekonomik sıkıntılar içersinde. Zamanında aç kalmışlardı da Türkiye'den buğday göndermiştik. Akıllarını başlarına alsınlar." şeklinde cevap verdi.

SARKİSYAN'A YANIT VERDİ
Balıkesir'in Edremit ilçesinde Kuzey Ege Gazeteciler Cemiyeti'nin açılışına katılan Arınç, burada gazetecilerin Ermenistan Cumhurbaşkanı Sarkisyan'ın Ermeni gençlere hitaben söylediği, "Karabağ'ı biz aldık, Ağrı'yı size bırakıyoruz." sözleriyle ilgili sorusunu yanıtladı.

"SORUMSUZLUKTUR, TAHRİKTİR"
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Sarkisyan'a cevap verdiğini anımsatan Arınç, "Bu sorumsuzluktur, bu Türkiye'yi tahrik etmektir. Bu tahriklerden Ermenistan'ın eline hiçbir şey geçmez." dedi. Arınç, şöyle devam etti: "Ağrı Dağı'nın nerede olduğu, kaç yüzyıldan bu yana Anadolu topraklarında bütün insanlığı aydınlattığı, gölgesinde milyonlarca insanın özgürlük içersinde bulunduğunu herkes biliyor. Sarkisyan, kendi iç politikasına dönük bir konuşma yapmış. Başbakanımız da bunu çok güzel cevaplandırmış. Türkiye çok güçlü bir ülkedir. Kimse Türkiye'ye yan bakamaz. Ne dağımıza, ne ovamıza, ne suyumuza... Allah'ın izniyle... Biz bu toprakların sahibiyiz. İç politikaya oynamaktan vazgeçsin. Tabi Ermenistan ekonomik sıkıntılar içersinde. Zamanında aç kalmışlardı da Türkiye'den buğday göndermiştik. Akıllarını başlarına alsınlar. Ağrı Dağı'na laf söyleyecek noktadan uzaklaşsınlar. Diaspora'nın oyuna gelmesinler. Ben de bunları ilave etmiş olayım."

Diğer Siyaset Haberleri için tıklayın


2011.07.28 22:31 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - HABER MERKEZİ
A