Arınç: Servetimiz gençlerimiz

Arınç: Servetimiz gençlerimiz

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, 'Büyük bir servete sahibiz, bu servet madenler değil gençlerimiz. Avrupa'nın yaşlandığı ortamda 17-18 milyon öğrencimizin bulunması bizim için servet' dedi.

2011.12.15 16:46 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - Siyaset - HABER MERKEZİ
A
Arınç: Servetimiz gençlerimiz

Ankara'nın Çubuk ilçesinde açılışlara katılan Arınç, hayırsever sanayici Hasan Aslan tarafından merhum babası Hayri Aslan adına yaptırılan Kız Teknik ve Meslek Lisesi ile Ankara Büyükşehir Belediyesinin Çubuk Hanımlar Lokali'ni hizmete açtı.

Arınç, Hanımlar Lokali'nin hizmete açılış töreninde yaptığı konuşmaya, genel seçimlerde ve 12 Eylül 2010 referandumunda Çubuk'un verdiği desteğe teşekkür ederek başladı.
''Hükümetimizin bu dönemde Çubuk'a kazandırdığı en güzel taç, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi kampüsünü, Çubuk'ta kurması olmuştur. Çubuk bununla bir eğitim kenti haline gelmiştir'' diyen Arınç, Türkiye'nin bugün havaalanları, yolları, enerji tesisleriyle adeta çağ atladığını, reform yaptığını söyledi.

Arınç, ''Her seçimde artan oyumuzla hizmete devam ediyoruz. Bizim görevimiz hizmet etmek, çalışacağız. Burada dileklerini ileten tüm hanımefendilerimiz şunu bilsin ki Başta Başbakanımızla Meclis Grubumuzla, hükümetimizle, sizlere tepeden bakan değil size hizmet eden anlayışla gece gündüz demeden çalışıyoruz'' ifadelerini kullandı.
Hayri Aslan Kız Teknik ve Meslek Lisesinin açılışına da katılacaklarını belirten Arınç, ''Öğrenciler muhtemelen bizi ayakta bekliyordur. Onları bekletmek istemiyorum. Ben de öğrenciyken ayakta beklemeyi sevmezdim'' dedi.

-''Evde münakaşa azalacak''-

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek de Çubuk ilçesi Ankara Büyükşehir Belediyesine bağlandığında, Ankara'da ne varsa Çubuk'ta da olacak anlayışıyla yola çıktıklarını söyledi.

Çubuk'a getirilen hizmetler hakkında bilgi veren Gökçek, verdikleri sözü tuttuklarını ve bunun mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.
Gökçek, Çubuk'taki hanım lokaliyle Ankara'daki Hanımlar Lokali sayısının 18'e ulaştığını belirterek, ''Lokalimizde hem eğitime yönelik aktivite ve kurslar olacak hem de dinlenip eğlenebilmek için hizmetler sunulacak. İnşallah evde hanımlarla beylerin münakaşası daha da azalacak. Çünkü hanımlar streslerini burada atacak'' diye konuştu.

-''Servetimiz genç nüfusumuz''-

Arınç, daha sonra Hayri Aslan Kız Teknik ve Meslek Lisesinin açılış törenine katıldı.

Törende öğrencilerin büyük bölümünün tribünlerde oturduklarını görünce duyduğu memnuniyeti ifade eden Arınç, ''Öğrencilerimizin büyük bir kısmı oturuyorlar tribünde. Biraz önce açılışını yaptığımız yerde öğrenciler ayaktaysa bekletmeyelim, ayıp olur demiştim. Bu tür törenlerde öğrencilerimizin oturacağı bu tür tribünleri yapmak lazım'' diye konuştu.
Arınç, öğrencilerin gösterilerini izledikten sonra yaptığı konuşmada, Hükümet'in eğitime verdiği önemi anlattı. Türkiye nüfusunun yarısının 30 yaşın altında olduğuna işaret eden Arınç, ''Onun yarısı da okul çağında. Büyük bir servete sahibiz. Öğrencilerimize eğitim aldırabilirsek, çok değerli öğretmenlerle, laboratuvarlarla tanıştırabilirsek ülkemiz çok daha ileri gider'' dedi.

AK Parti iktidarı öncesinde bütçede en fazla payın savunma harcamalarına ayrıldığına dikkati çeken Arınç, ''Ama bizim iktidarımızda bütçeden en büyük payı, Milli Eğitim Bakanlığımız alıyor. Yetmiyor, yardıma hayırseverler koşuyor'' dedi.

-''Eşim 'ben de gelmek istiyorum' dedi ve koştu''-

Son 9 yılda atanan öğretmen sayısının 300 bini bulduğunu ifade eden Arınç, ''Sınıflarda öğrenci sayısını 25'e düşürmeyi amaçlıyoruz. Bu okullarımızı ülkemizin geleceği içindir. Özellikle genç kızlarımızın istikbali için toplumu yoğuracak, toplumu doğuracak kızlarımızın bu okullarda iyi eğitim alması o kadar önemlidir. Nasıl annelerimize saygı duyuyorsak genç kızlarımızın da bu okullarda iyi eğitim alması bizim için fevkalade önemlidir'' diye konuştu.

-''Eşim de kız teknik lisesi mezunu''-

Hizmete açılan kız teknik ve meslek lisesinin, eşi Münevver Arınç için özel önem taşıdığını vurgulayan Bülent Arınç, ''Eşim Münevver Arınç da kız teknik lisesi mezunu. O yüzden de bu açılışın kız teknik lisesi olduğunu öğrenince 'ben de gelmek istiyorum' dedi ve koştu. Eşim, kız teknik lisesini bitirdikten sonra Ankara'da kız teknik yüksek öğretmen okulunu bitirdi ve öğretmenliğe başladı. Fakat öğretmenlik macerası biraz kısa sürdü. Hepinizin bileceği sebeplerle'' ifadelerini kullandı.

Diğer Siyaset Haberleri için tıklayın


2011.12.15 16:46 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - HABER MERKEZİ
A