ARINÇ EĞİTİM SİSTEMİNİ ELEŞTİRDİ

ARINÇ EĞİTİM SİSTEMİNİ ELEŞTİRDİ

Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Bülent Arınç, eğitim sisteminin her şeyi az bilen insanlar yetiştirdiğini ifade ederek, "Filan lisenin zararı için bazı kötü niyetli insanlar Türkiye'deki mesleki ve teknik eğitimi baltaladı" dedi.

2011.05.25 16:51 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - Eğitim - HABER MERKEZİ
A
ARINÇ EĞİTİM SİSTEMİNİ ELEŞTİRDİ

Bursa Demirtaş doğumlu olan Arınç, Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi'ndeki (DOSAB) Ermetal Fabrikası'nı ziyaret etti. İşçilerle birlikte öğle yemeği yiyen Arınç, ortopedik koltuğa oturarak objektiflere gülümsedi.
Ermetal Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Fahrettin Gülener tarafından karşılanan Arınç için yemeğin ardından doğum günü pastası kesildi.
Türkiye'de herkesin bir işinin olmasını ve bu işi düzgün yapmasını istediklerini söyleyen Arınç, "Türkiye'nin en büyük kaybı şudur. 'Ne iş olsa yaparım' diye bir şey olmaz. 'Ne iş versen yaparım' diyen insan hiç bir işi bilmeyen insandır. Bizim eğitim sistemimiz her şeyi çok az bilen insan yetiştiriyor. Halbuki bir işi çok iyi bilen insan yetiştirmek gerekir. Eğitim sistemimizde bu aksaklık var. Bu aksaklığa ilaveten bir de kötü niyetli insanlar Türkiye'de mesleki ve teknik eğitimi baltaladı. Filan
lisenin zararı için maalesef bütün endüstri meslek liseleri, ticaret liseleri, diğer liselerimiz çok büyük zarar gördü. Şimdi ise bizim sanatkara, teknik elemana ihtiyacımız var. Makineye baktığında anlasın, işin inceliklerini bilsin, masaya konan işi yapsın ve hesabını verebilsin" dedi.
Türk lirasını yerin dibine sokan bir zihniyetin herkese çok büyük utanç yaşattığını belirten Devlet Bakanı Arınç, "3 sene önceki sıfırlar artık gitti. Bu paralardan sıfırları atacağımızı söylediğimizde kimse bize inanmadı. 'Yapamazsınız, bunu yaparsanız sizin heykelinizi dikerler' dediler. 'Heykel falan istemiyoruz. Biz yeter ki bu başarıyı sağlayalım, milletimiz bize teşekkür ve dua etsin' dedik. Türk lirası bugün sıfırlarından kurtuldu. Şimdi tek başına elif gibi sadece 1 var. Şimdi artık Türkiye'nin
şahsiyetini, haysiyetini, devletin onurunu alıp göklere kadar kaldıran insanlar var" diye konuştu.
Konuşmanın ardından, Ermetal Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Fahrettin Gülener, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a gümüş tabak hediye etti. 

Diğer Eğitim Haberleri için tıklayın


2011.05.25 16:51 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - HABER MERKEZİ
A