'Arda Turan keşke bizde olsa'

'Arda Turan keşke bizde olsa'

Sol kanat için arayışlarını sürdüren Cimbom'da Fatih Terim, gönlünde yatan aslanı açıkladı.Menajerinin "G.Saray'a gelmeyecek" dediği Arda Turan'ın sarı kırmızılı formayı giymesini hem camia hem milli yıldız istiyor. Transferdeki en büyük engel ise 20 milyon Euro'luk bonservis bedeli...

2013.05.09 09:07 - Son Güncellenme: 2013.05.09 09:08 - Spor - HABER MERKEZİ
A
'Arda Turan keşke bizde olsa'

ARDA Turan... Her zaman, her fırsatta Galatasaraylılığını gizlemeyip "Bir gün eski takımıma geri döneceğim" diyen Arda için sarı kırmızılı yönetim ve teknik heyet deyim yerinde ise iç geçiriyor. 2 sezon önce 12 milyon Euro bonservis bedeli karşılığında Atletico Madrid Kulübü'ne transfer olan futbolcunun ismi yine G.Saray'da yüksek sesle anılmaya başlandı. şampiyonlar ligi'ndeki başarısını önümüzdeki yıl da devam ettirmek isteyen G.Saray'da sol kanat transferi kesinlik kazanırken, "Keşke Arda Turan olsa" fikri ağırlık kazandı.

Nitekim Arda Turan'ın kardeşi Okan Turan geçtiğimiz haftalarda twitter'daki sayfasında "Bende her Galatasaray taraftarı gibi, abimin Galatasaray'a dönmesini istiyorum. Bazen böyle kısa ayrılıklar olabilir. İnşallah dönecek abim. Dualarınızı eksik etmeyin" yazmış ancak bu ileti büyük ses getirince silmek zorunda kalmıştı.

'ARDA TURAN KEŞKE BİZDE OLSA'

2 SEZON önce futbolcusunun gidişine de sıcak bakmayan teknik direktör Fatih Terim'in de yakın çevresine "Bu takımda Arda'yı da görmek isterdim. Keşke Arda bizde olsa" fikrini açıkça beyan ettiği ortaya çıktı.

Drogba, Sneijder, Burak, Selçuk, Hamit gibi yerli ve yabancı olarak çok önemli futbolculara sahip olan G.Saray teknik heyetinin Arda'nın da bu kadroda başarılı imza atacağı görüşünde olduğu ifade edildi.

Şu an için Atletico Madrid Kulübü ya da Arda Turan'ın menajeri ile herhangi bir transfer görüşmesine imza atmayan G.Saray'da, eski kaptanın ismi temenni olarak anılıyor. Ancak Galatasaray Yönetim Kurulu ise bu konuda biraz çekinceli. Atletico Madrid'de oynadığı başarılı futbolu ile transfer piyasasındaki değerini yukarı çıkaran Arda'nın G.Saray'a geri dönüşünün maliyetli olma ihtimali de idarecileri düşündürüyor.

Kapı 20 milyon Euro'dan açılacak

2015 yılına kadar Atletico Madrid Kulübü ile kontratı bulunan Arda için İspanyolların ise kapıyı 20 milyon Euro'dan açması bekleniyor. Arda'nın geri dönüş operasyonunun ise bonservis bedeli ve oyuncuya ödenecek ücretler ile 25-30 milyon Euro'ya yakın bir maliyete ulaşması ise G.Saray Yönetimi'ni düşündüren en büyük nokta...

Ancak İspanyol kulübünün mali açıdan zor günler geçirmesi ve Arda'nın transfer taksitlerini dahi Galatasaray Kulübü'ne sürekli olarak geç ödemesi de sarı kırmızılı yönetimin, bonservis konusunda umutlandıran tek nokta... Sol kanada takviye yapacak olan ve bu mevkii içinde Avrupa basınında Arjen Robben ile Gervinho isimlerinin öne çıkarıldığı G.Saray'da idareciler, Fatih Terim'in vereceği liste ve karara göre sol kanattaki transfer rotasına yön verecek.

Diğer Spor Haberleri için tıklayın


2013.05.09 09:07 - Son Güncellenme: 2013.05.09 09:08 - HABER MERKEZİ
A