Araplar AVM'lerin kurtarıcısı oldu

Araplar AVM'lerin kurtarıcısı oldu

Şehrin boşaldığı Temmuz-Ağustos aylarında alışveriş merkezlerinin kurtarıcısı iyi harcama yapan Arap turistler oldu. Araplar, fiyatların kurumsal firmalarda sabit olması ve aşırı fiyat söylenme riski bulunmadığından dolayı alışveriş merkezlerindeki markalı ürünleri tercih ediyorlar.

2011.07.16 12:04 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - Ekonomi
A
Araplar AVM'lerin kurtarıcısı oldu

Bursa'daki büyük AVM'ler Arap turistler için her türlü servis imkanı ve promosyonu da sağlıyorlar. Buz pisti olanlar, belli bir alışveriş karşılığında buz üstünde kayma imkanı verirken, bazı AVM'ler de Yalova'nın Termal ilçesine kadar servis minübüsü ile götürüp getirme imkanı sağlıyorlar. AS Merkez Genel Müdürü Fahir Çam, Bursa müşterilerinin 24 Haziran Babalar Günü hareketliliğinden sonra okullarında kapanması ile tatile çıktığına dikkat çekerek, "Temmuz ve Ağustos aylarında şehir boşalıyor. Eylül ayında okulların açılmasından sonraki hafta Bursalı müşterilerimiz AVM lere gelmeye başlıyorlar. Ancak son yıllarda yaz döneminde Bursa'daki büyük alışveriş merkezlerinin en önemli müşterileri Arap turistler oldu. Özellikle körfez bölgesinden gelen Araplar çok iyi alışveriş yapan, büyük miktarlarda mal alan müşterilerimiz. Biz de son yıllarda bu önemli müşteri kitlesini geliştirmek için Bursa'daki AVM'ler olarak özel gayret gösteriyoruz. Kaldıkları otellerden tur şirketlerinin istedikleri saatlerde onlara özel servisler tahsis ediyoruz. İmkanlarımız dahilinde buz pisti, değişik fast foodlarda belli bir alışveriş sonrası için ikramlarımız oluyor. Mağazalarımızda Arap müşterileri için serin. Onların hoşlarına giden içecekler ikram ediyorlar. Klimalı AVM'lerde Araplar için alışveriş keyifli hale geliyor. Ayrıca markalı ürünlerin Türkiye ve Avrupa şartlarındaki fiyatları birçok ülkede parelellik gösterdiğinden güvenle markalı ürünlerden alışverişlerini yapıyorlar. Bu yıl Ramazan ayının Ağustos'a gelmesi sebebiyle Arapların ülkelerine erken dönüşleri olabilir. Ancak Ortadoğu ülkelerinde Eylül-Ekim ayları da sıcak geçtiğinden bayram sonrasında da tur şirketlerine rezervasyonların olduğu bilgisini alıyoruz. Bu yıl Arap sezonu biraz bölünecek ancak, sonbahara doğru uzayacak. AS Merkez olarak minibüslerle veya tur şirketleri vasıtası ile günde ortalama 700 ile 900 Arap müşterinin AVM lerimize giriş yapmaları esnafımıza olumlu bir katkı sağlıyor. Dubai'de Bursa Valiliği standında ilkbaharda AVM'mizi tanıtan büroşürler dağıttık. Ortak çalışmalar güzel neticeler veriyor" dedi.
Korupark AVM Kurumsal İletişim Müdürü Taner Aydın da günlük ortalama bin kişiyi geçen bir Arap turist girişi yakaladıklarını kaydederek, "Geçen yıla göre yüzde 40 bir artış görüyoruz. Merkezimizde, Arapları karşılayan İngilizce bilen bir personel tahsis ettik. Araplara yönelik ingilizce AVM nin lokasyonunu anlatan şehir rehberleri bastırdık. Arap turistleri getiren servisler için girişe yakın otoparkta bir yer ayırdık. Arap turist rehberleri ve taksiciler ile de Korupark'ı tercih etmeleri konusunda da işbirliği geliştiriyoruz" dedi.

Diğer Ekonomi Haberleri için tıklayın


2011.07.16 12:04 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - Zeynep Çelik
A