ARAP ÜLKELERİ CENAZE İÇİN GELİYOR

ARAP ÜLKELERİ CENAZE İÇİN GELİYOR

Necmettin Erbakan bugün Fatih Camii'nden öğle namazından sonra uğurlanacak. Cenaze törenine Tunuslu muhalif lider Raşid Gannuşi'nin yanı sıra Mısır ve Ürdün'ün Müslüman Kardeşler liderleri de katılacak.

2011.03.01 09:50 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
ARAP ÜLKELERİ CENAZE İÇİN GELİYOR

Hamas'ın Lideri Halid Meşal'in cenaze törenine yetişemediği ancak HAMAS'ı temsil edecek bir yetkili geleceği de bildirildi. HAMAS tarafından yayınlanan taziye mesajında, "Büyük İslam lideri ve entelektüel Profesör Doktor Necmettin Erbakan'ın ölümünden dolayı üzüntümüzü paylaşıyoruz" denildi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Necmettin Erbakan için bugün İstanbul'da yapılacak cenaze törenine, Tunuslu muhalif lider Raşid Gannuşi'nin yanı sıra Mısır ve Ürdün'ün İhvan-ı Müslimin (Müslüman Kardeşler) liderleri de katılıyor. Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Kamalak, dün sabah düzenlediği basın toplantısında, cenazeye HAMAS Lideri Halid Meşal'in de katılacağını açıklamasına, karşın, Suriye'nin başkenti Şam'daki HAMAS Siyasi Büro yetkilileri, akşam saatlerinde, katılımın gerçekleşmeyeceğini açıkladı. Törene HAMAS'ı temsil edecek bir yetkili gönderilecek. HAMAS'lı yetkililer, gerekçe olarak Meşal'in yurtdışından yeni döndüğünü ve Türkiye'ye gidiş hazırlıklarının cenaze törenine yetişmeyeceğini gösterdi. HAMAS tarafından yayınlayan taziye mesajında ise Erbakan'ın hayatını ülkesinin ve halkının hizmetine adadığı, Filistin sorununun savunmasında büyük görev aldığı belirtilerek, "Büyük İslam lideri ve entelektüel Profesör Doktor Necmettin Erbakan'ın ölümünden dolayı üzüntümüzü paylaşıyoruz" ifadelerine yer verildi. Mesajda, Erbakan'ın ailesine başsağlığı dilendi. Tören için KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu da İstanbul'a geliyor.

Erbakan'ın mezarına, Bosna-Hersek'in eski Cumhurbaşkanı Alia İzzetbegoviç'in mezarından toprak getiriliyor. Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez de, Suudi Arabistan ziyaretini yarıda keserek cenaze törenine katılıyor. 5 yıl önceki Ankara ziyareti büyük gürültü koparan Meşal ve Gannuşi'nin dışında Erbakan'ın İstanbul'daki cenaze törenine katılacakları duyurulan isimler de şunlar: Mısır İhvan-ı Müslimin Genel Mürşidi Muhammed Mehdi Akif, Mısır İhvan-ı Müslimin Parlamento Grup Başkanı Saad Ketatni, Fas Tevhid ve Islah Hareketi Genel Başkanı Muhammed Hamdavi, Fas Ak Parti Genel Başkanı Saadettin Osmani, Hindistan Cemati İslami lideri Mevlana Celaleddin Ömeri, Ürdün İhvan-ı Müslimin ve Amel Partisi liderleri, Pakistan İslam Cemaati Başkanı Gazi Hüseyin Ahmed, Keşmir İslam Cemaatinden Prof. Turabi, Endonezya Adalet ve Refah Partisi Başkanı Lütfi Hasan İshak, Sudan eski Cumhurbaşkanı Abdurrahman Svar Zeheb, Kuveyt İslami Talebi Teşkilatından Mustafa Tahhan.

Semih Sancar'ın oğlu

SP Genel Merkezi'ne dün taziye ziyaretinde bulunanlar arasında, Erbakan'ın koalisyon ortağı olduğu dönemde gerçekleşen Kıbrıs Barış Harekâtı'nın Genelkurmay Başkanı Semih Sancar'ın oğlu Ali Sancar da vardı. Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek ziyaretinde, "İnanıyorum ki onun hayatından, mücadelesinden, yaptıklarından ve yapmak istediklerinden öğrenilecek çok şeyler var" dedi. DSP Genel Başkanı Masum Türker, DP Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdülkadir Aksu, YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan ve Filistin'in Ankara Büyükelçisi Nebil Maruf da taziye ziyaretinde bulundu. Maruf, bu ziyareti Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas adına yaptığını söyledi.

Meclis'te oturum

TBMM Genel Kurulu bugün, Necmettin Erbakan gündemiyle toplanacak. Genel Kurul, hükümet ve siyasi parti temsilcileri Erbakan hakkında görüşlerini dile getirdikten sonra kapanacak.

Gıyabi cenaze namazları

Erbakan için şu ana kadar 60'a yakın ülkede ve birçok ilde de gıyabi cenaze namazları kılındı. Şanlıurfa'da da Şehbenderiye Camisi'nde toplanan bir grup, Hollanda'da da Güney Hollanda Milli Görüş Federasyonu (NIF) üyeleri gıyabi cenaze namazı kıldı. Kuzey Hollanda Milli Görüş Federasyonu Bölge Başkanı Ahmet Duran önümüzdeki cuma federasyonlarına bağlı tüm camilerde gıyabi cenaze namazı kılınacağını söyledi.

Mezarlık temizlendi

Erbakan'ın defnedileceği Merkez Efendi Mezarlığı'ndaki temizlik ve düzenleme çalışmaları dün 07.00 sıralarında başladı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı'ndan gelen 22 kişilik ekip mezarlığın dış cephe sütun duvarlarını ve Erbakan Ailesi Kabristanı'nın etrafını temizledi. Erbakan'ın naaşı, eşi Nermin Erbakan'ın yanındaki bölüme defnedilecek.

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2011.03.01 09:50 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - HABER MERKEZİ
A