Araç sahiplerine şok!

Araç sahiplerine şok!

Akil İnsanların Başbakan Erdoğan'a sunduğu raporda ilginç bir öneri de yer aldı. Doğu ve Güneydoğu'da yaşayan vatandaşlar, araç plakalarından il kodunun kaldırılmasını istediler. Batı illerinde, Doğu ve Güneydoğu plakalı araçlara hem polisin hem de bazı vatandaşların ''Kuşku'' ile baktıkları savunuldu.

2013.06.29 10:12 - Son Güncellenme: 2013.06.29 10:13 - Yaşam
A
Araç sahiplerine şok!

 


Gazeteport'un haberine göre; İller arasındaki ayrımı kaldırmak amacıyla araç plakalarında hangi şehire ait olduğunu gösteren ''İl Kodu'' rakamının kaldırılması, plakalarda sadece harf grubu ile rakam olması önerildi. Ancak bu önerinin hayata geçirilmesinin zor olduğu belirtiliyor.

18 MİLYON ARAÇ VAR

Trafik Tescil Müdürlüğü yetkilileri "Plakaların başında bulunan 34-06-21 gibi rakamlar, o aracın İstanbul Ankara ya da Diyarbakır'a ait olduğunu gösteriyor" diyerek şu çekinceleri dile getirdiler:

"Türkiye'de trafikteki tüm araçlarda 01 Adana'dan başlayı 81 Düzce'ye kadar farklı plakalar var. Özellikle asayiş olaylarında suça karışan bir aracın saptanabilmesi için, il kodları önemli işlev görüyor. İl kodu sayesinde aracın hangi şehrin trafik müdürlüğüne kayıtlı olduğu ve kullanıcısnın kimliği ile adresi saptanabiliyor. Türkiye'de trafiğe kayıtlı 18 milyona yakın araç var. Halen tüm illerdeki mevcut plakalarda, üçlü harf grubundan 99, tekli ya da ikili harf grubundan 9999 adet verme imkanı var. Plakalar sadece harf grubu ve rakamdan ibaret olursa hem harf, hem de rakam hanesini çok genişletmek gerekir. Bu da plakanın okunmasını, akılda kalmasını zorlaştırır, karışıklık ve hatalara neden olur"

Diğer Yaşam Haberleri için tıklayın


2013.06.29 10:12 - Son Güncellenme: 2013.06.29 10:13 - boş7
A