Ar-Ge merkezi okullar Bursa'da bir araya geldi

Ar-Ge merkezi okullar Bursa'da bir araya geldi

Mesleki eğitim-üretim-istihdam ilişkisinin güçlendirilmesi amacıyla kurulan Ar-Ge merkezlerinde yürütülecek çalışmalarla ilgili eğitim ihtiyaçlarının belirlenmesi amacıyla Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından organize edilen çalıştay, Bursa'da başladı.

2021.03.31 09:18 - Son Güncellenme: 2021.03.31 09:19 - Bursa Bölge
A
Ar-Ge merkezi okullar Bursa'da bir araya geldi

İnegöl'de gerçekleştirilen ve Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü Daire Başkanı İsmail Güler'in yöneticiliğini yaptığı çalıştayın açılış programına, İl Millî Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger,  İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban ve İnegöl Kaymakamı Eren Arslan katıldı.

İl Millî Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger, açılış programında yaptığı konuşmada; katılımcıları Bursa'da ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek "Genel Müdürlüğümüzün liderliğinde hayata geçirilen çalışma; ülkenin ihtiyaç duyduğu alanlarda nitelikli insan kaynağı yetiştirilmesinin yanı sıra yerli ve millî üretim alt yapısının geliştirilmesine de önemli katkılar sağlayacaktır. Tüm bu katkılar, doğrudan sonuca yansıyacak, mesleki eğitimin AR-GE odaklı eğitim kapasitesi güçlendirilmiş olacaktır." dedi.

Bursa'da, tüm AR-GE merkezi okulların müdürleri ve il yöneticileriyle birlikte olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü Daire Başkanı İsmail Güler, sözlerini "inovasyon ve verimlilik odaklı çalışmalar yürütülecek AR-Ge merkezleri; Türkiye'de kalkınma planlarında her dönem özel bir önem atfedilen mesleki eğitimin güçlendirilmesi için önemli bir mihenk taşı olacaktır." diyerek sürdürdü.

Çalıştay Hedefi: Ar-Ge Merkezlerinin tüm açılardan değerlendirilmesi

2 Nisan tarihine kadar devam edecek çalıştayda okul müdürlerinin Ar Ge, inovasyon, patent, proje yönetimi konularında eğitim ihtiyaçlarının karşılanması, çalışma süreçlerinin değerlendirilmesi ve planlanması ana gündem olarak yer alıyor.

42 Ar-Ge Merkezi'nden 4'ü Bursa'da

Ülke genelinde 21 ilde toplam 42 okul Ar-Ge merkezi olarak belirlendi. Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğüne bağlı Ar-Ge merkezi okullardan 4'ü Bursa'da yer alıyor. Yüksek teknoloji ve katma değer üreten öncü Türkiye için 11. Kalkınma Planı ile Millî Eğitim Bakanlığı 2023 Eğitim Vizyonu hedefleri doğrultusunda kurulan Ar-Ge merkezleriyle; okul-sanayi-üniversite-sektör ve diğer dış paydaşların katılımıyla mesleki eğitim-üretim-istihdam ilişkisinin güçlendirilmesi, yerli ve millî üretim altyapısının geliştirilmesi amaçlanıyor.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2021.03.31 09:18 - Son Güncellenme: 2021.03.31 09:19 - Gülcan Tekin
A