Apple yeni ürünlerini tanıtıyor

Apple yeni ürünlerini tanıtıyor

Apple etkinliği Türkiye'de saat 20.00'de canlı olarak başladı. Hem Apple TV hem de Apple.com üzerinden canlı olarak izlenebilen etkinlik YouTube üzerinden de takip edilebiliyor. Apple'ın YouTube sayfasından canlı olarak izlenen etkinlik an itibarıyla başladı. Dünyanın merakla beklediği etkinlikte yeni iPhone modeli, Apple Watch ve AirPods da dahil olmak üzere dikkat çeken ürünlerin tanıtımı gerçekleşecek.

2021.09.14 20:32 - Son Güncellenme: 2021.09.14 20:33 - Teknoloji
A
Apple yeni ürünlerini tanıtıyor

Her yıl eylül ayının ikinci haftası etkinlik düzenleyen ve bu etkinlikte yeni iPhone modellerini tanıtan Apple, kullanıcıların heyecanla beklediği etkinlikler düzenliyor. Bu kapsamda geçen yıl gecikmeli olarak tanıtılan iPhone 12'lerin aksine iPhone 13 ailesi tam zamanında karşımıza çıkıyor.

Dikkat çekici açılış konuşmalarıyla bilinen Apple etkinliklerinde her yıl cihazların bambaşka özelliklerine vurgu yapılıyor.

Etkinlik direkt bir açılış ile başladı. Apple CEO'su Tim Cook Apple TV Plus'ın tanıtımını gerçekleştiriyor. 

Apple'in iPad diğer cihazlardan nasıl ayrıldığını aktaran Cook, aksesuarlarıyla diğer cihazlardan ayrılıyor. iPadOS ile beraber çok daha kararlı bir deneyim sunan Apple, 1 milyon uygulama ile tasarım gücünü kullanıcıların tamamen kontrolüne veriyor.

iPad'in yeni versiyonu etkinlik kapsamında tanıtan Apple, bu noktada yepyeni bir deneyim sunmayı amaçlıyor. A13 Bioinc işlemcisi sayesinde yüzde 20 daha hızlanan iPad, Chromebook'lara oranla 3 kat daha hızlı. Bu sayede çok daha iyi bir performans sunuluyor. Farklı tasarım uygulamalrıyla direkt uyumluluk sağlayan iPad, önceki makine öğrenmelerine kıyasla çok daha 'iyi' öğreniyor.

12 Megapiksellik ultra geniş açılı kamerası sayesinde çok daha iyi bir deneyim sunuyor. Kamera tarafında eleştirilen Apple, iPad'e daha gelişmiş bir kamera deneyimi sunmak için farklı uygulamaları destekliyor.

iPAD MiNi

Küçük olmasına rağmen sunduğu performans ile dikkatleri üzerine çeken iPad Mini, çok daha küçük bir ekran tasarımıyla geliyor. Mor, pembe, sarı ve gri renkleriyle gelen yeni nesil iPad 8.3 inçlik boyutuyla dikkat çekiyor. 500 nit parlaklık sunan cihaz, Touch ID'ye de sahip. Ekranın yukarısında konumlandırılan bu tuşta dokunma deneyimi de geliştirildi.

Önceki jenerasyonlara göre yüzde 40 oranında hız, yüzde 80 oranında da grafik performans artışı sunuyor. Yeni bir level atlandığı söylenen cihazın, USB C portuna sahip olduğu aktarılıyor. 10 kat daha hızlı bir şarj deneyimi demek olan USB C bağlantıları, çok daha hızlı bağlantıları vadediyor.

iPad Mini'ye 5G takısı ekleyen Apple, çok daha hızlı bir internet hızı da sunuyor.

Tasarımsal olarak çok daha gelişmiş ve kompakt olarak sunulan iPad Mini'yle Apple Pencil uyumu da artırılmış. Çok daha hızlı şarj olan kalem, daha uzun süre kullanım sunuyor.

Yeni iPad Mini'nin başlangıç fiyatı 499 dolar olarak açıklandı.

Akıllı saat tarafında uzun yıllardır liderlik koltuğunda oturan Apple, bu akşam düzenlediği etkinlikte yeni akıllı saat modelini de görücüye çıkarttı. Önceki seriyle kıyaslandığında büyük radikal değişiklikleri içinde barındırmayan Watch Series 7, şık bir tasarımla bizleri karşılıyor.

Diğer Teknoloji ve Bilim Haberleri için tıklayın


2021.09.14 20:32 - Son Güncellenme: 2021.09.14 20:33 - Kübra Coşar-pasif
A