Apple-Samsung rekabeti Pentagon'a sıçradı

Apple-Samsung rekabeti Pentagon'a sıçradı

ABD Savunma Bakanlığı, birkaç hafta içinde Samsung ve Apple ürünleri için kritik bir güvenlik onayı vererek, iki şirket arasındaki rekabeti farklı bir boyuta taşıyacak. Öte yandan, Samsung'un ABD ve Batılı ülkelerin hükümetleri için yeni bir telefon tasarladığı öne sürüldü.

2013.05.02 17:30 - Son Güncellenme: 2013.05.02 17:32 - Dünya
A
Apple-Samsung rekabeti Pentagon'a sıçradı

ABD Savunma Bakanlığı'nın merkezi Pentagon, kendisine bağlı kurumlarda kullanılacak olan mobil cihazlarda BlackBerry'nin ardından Samsung ve Apple'a daha fazla yer verebilir.


Pentagon'un kullandığı 600 binden fazla mobil cihazın yaklaşık yüzde 80'ini BlackBerry marka akıllı telefonlar oluşturuyor. Uzun süredir ABD hükümetinin gözüne girmeye çalışan Samsung, BlackBerry'nin eski çalışanları ve güvenlik uzmanlarından oluşan bir ekip kurmuştu. Samsung, kısa bir süre önce de Batılı hükümetlere odaklanacak şirketlere odaklı bir birim kurdu.

Wall Street Journal'ın (WSJ) haberine göre, Samsung'un yeni danışmanlık birimi, geçtiğimiz ay Londra'da ilk toplantısını düzenledi. Toplantıya, Batılı hükümet kurumlarının yanı sıra, ABD'nin Ulusal Güvenlik Kurumu da (NSA) katıldı.


KURUMLARA ÖZEL S4
İki gün süren görüşmelerde, Samsung biriminin başında yer alan BC Cho, 'akıllı telefonlarının hükümet kurumlarınca kullanılmamasının, tüketici ürünleri alanındaki başarılarıyla kıyaslandığı zaman biraz utanç verici olduğunu' ifade etti.

WSJ, görüşmelerde İngiltere Ulusal Bilgi Güvenliği Teknik İdaresi'nin yanı sıra, Kanada, Avustralya, Fransa ve Almanya'dan gelen yetkililer bulundu. Samsung, birçok ülkeyi temsil eden yetkililere, devlet kurumları için Galaxy S4'ün farklı bir modelini düşündüklerini, Galaxy S4 'Active' adı verilecek cihazın su ve toz geçirmez olacağını belirtti.

Samsung'un Avrupa operasyonlarından sorumlu başkan yardımcısı Young Lee, görüşmelerde 'tüketici piyasası kadar olmasa da çok sayıda hükümet anlaşmaları yapacaklarını, ileride de bu sayıyı artırmak istediklerini' ifade etti.

KRİTİK KARARLAR YAKLAŞIYOR
Pentagon'da kullanılan ticari teknolojik ürünlere uygulanacak yaptırımları belirleyen Savunma Enformasyon Sistemleri Kurumu (DISA), Samsung akıllı telefonları hakkında iki hafta içinde kararını açıklayacak. Cihazlar onaylanırsa, Pentagon'un Teknoloji Uygulama Kılavuzu'yla uyumlu olan Knox güvenlik yazılımıyla çalışacaklar ve kurum için e-posta gönderilip alınması gibi hizmetler için kullanılacaklar.

DISA, aynı zamanda Apple'ın işletim sistemi iOS 6'nın, farklı bir güvenlik kılavuzuna uyumlu olup olmadığı hakkında 2 hafta içinde karar açıklayacak. Eğer onay çıkarsa, güvenlik kurumlarında iletişim için iPhone ve iPad kullanılabilecek.

Pentagon'un bugüne kadar gözdesi olan BlackBerry ise yeni Z10 ve Q10 modellerinin kullandığı BB 10 işletim sistemi için henüz onay almış değil. Şirket, kısa zamanda bekledikleri onayı alacaklarını umduklarını belirtti.

Samsung, DISA'nın vereceği karar hakkında yorum yapmayı reddetti.

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2013.05.02 17:30 - Son Güncellenme: 2013.05.02 17:32 - boş7
A