Antalya'daki yangınlarda bin dönüm alan küle döndü

Antalya'daki yangınlarda bin dönüm alan küle döndü

Antalya'nın Kaş ilçesi İslamlar Mahallesinde çıkan orman yangını kontrol altına alındı. Yangında ilk belirlemelere göre 1000 dönüm orman alanı ve zeytin bahçeleriyle 2 villa zarar gördü, dış cephesi ahşap kaplı bir villanın dış kısmının ise tamamen yandığı görüldü. Alevlere 5 helikopter, 25 arazöz, 10 su tankeri, 4 dozer ve çok sayıda personelle müdahale edildi.

2021.06.26 22:25 - Son Güncellenme: 2021.06.27 02:05 - Güncel
A
Antalya'daki yangınlarda bin dönüm alan küle döndü
01:03 Antalya'daki yangınlarda bin dönüm alan küle döndü

İLGİLİ VİDEO

Antalya'daki yangınlarda bin dönüm alan küle döndü

Üzümlü ve İslamlar mahallelerindeki yerleşim yerlerine yakın ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın başladı. Alevler, rüzgarın da etkisiyle kısa sürede yayıldı.

İhbar üzerine bölgeye Kaş Orman İşletme Müdürlüğü ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Çevre ilçelerden takviye ekipler de bölgeye gönderildi.

Bir süre sonra ilçe merkezindeki Çerçiler Mahallesi'nde bulunan ormanlık alanda da yangın başladı. Ekiplerin bir kısmı bu bölgeye yönlendirildi.

VİLLALARDAN BAZILARI ZARAR GÖRDÜ

Antalya´nın Kaş ilçesine bağlı Üzümlü ve İslamlar'daki yangının bölgede seyrek olarak bulunan bazı villalara da sıçradığı belirlendi.

Villalardan bazılarının yanarak zarar gördüğü kaydedildi. Karadan ve havadan söndürme çalışmalarının sürdürüldüğü bölgedeki son durumla ilgili sosyal medyadan paylaşım yapan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, "Antalya'mızın Kaş ilçesinde 2 noktada çıkan orman yangınına Orman Bölge Müdürlüğü ekipleriyle beraber hızla müdahale ettik. Andifli´deki yangın tamamen söndürüldü. İslamlar ve Üzümlü mahallelerinde süren yangını söndürmek için itfaiye birimimiz tüm gücüyle çalışmalarına devam ediyor" dedi.

KONTROL ALTINA ALINDI

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Antalya Kaş'a bağlı Üzümlü köyü ve Demre Yolu mevkiinde aynı anda çıkan orman yangınını, Ankara'da bulunan Yangın Yönetim Merkezi'nden koordine etti. Pakdemirli, "Antalya'da aynı anda çıkan iki yangını da kontrol altına aldık" dedi.

Antalya'daki yangın hakkında yetkililerden bilgi alan Bakan Pakdemirli, İHA vasıtasıyla çekilerek Yönetim Merkezi'ne aktarılan görüntüler doğrultusunda hava ve yer ekiplerini yangının gidişatı hakkında yönlendirdi. Bakan Pakdemirli, Kaş'ta Üzümlü Köyü ve Demre Yolu mevkiinde aynı anda orman yangını çıktığını hatırlatarak, "Yangının ilk etapta yerleşim yerine yaklaşmaması için müdahale ettik. Önce Kaş'a yakın olan yangını kontrol altına aldık. Az önce de diğer yangını kontrol altına almış olduk. Çok şükür iki yangını da şuan itibariyle kontrol altına aldık. Soğutma çalışmaları sürüyor. Yoğun çabalarından dolayı arkadaşlarımı kutluyorum" ifadelerine yer verdi.

1000 DÖNÜM YANDI, 2 KONUT ZARAR GÖRDÜ

Kaş'a bağlı Üzümlü ve İslamlar mahalleleri arasındaki Çetil mevkiinde çıkan orman yangını 5 saat sonra kontrol altına alındı. Yangında ilk belirlemelere göre 1000 dönüm orman alanı ve zeytin bahçeleriyle 2 villa zarar gördü, dış cephesi ahşap kaplı bir villanın dış kısmının ise tamamen yandığı görüldü. Alevlere 5 helikopter, 25 arazöz, 10 su tankeri, 4 dozer ve çok sayıda personelle müdahale edildi.

 


 

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2021.06.26 22:25 - Son Güncellenme: 2021.06.27 02:05 - Kübra Coşar-pasif
A