Antalya'da şiddetli yağmur ve fırtına hayatı olumsuz etkiledi

Antalya'da şiddetli yağmur ve fırtına hayatı olumsuz etkiledi

Antalya'da etkili olan şiddetli yağmur, yolları adeta göle çevirdi. Şiddetli yağmur nedeniyle bazı araçlar yollarda ilerlemekte zorlanırken, fırtına ise bir çınar ağacını gövdesinden ayırdı. Meteoroloji, Antalya dahil 11 kente sarı ve turuncu kodlu uyarıda bulundu.

2023.01.11 12:02 - Son Güncellenme: 2023.01.11 12:04 - Yaşam - HABER MERKEZİ
A
Antalya'da şiddetli yağmur ve fırtına hayatı olumsuz etkiledi

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün uyarılarının ardından turizm kenti Antalya'da sabah saatlerinde başlayan sağanak yağmur, zaman zaman adeta hayatı durma noktasına getirdi.

Yağmur dolayısıyla Aksu ilçesinde İsmail Oğan Caddesi adeta göle döndü. Göle dönen yolda araçlar ilerlemekte zorlanırken, vatandaşlar da yoldan karşı tarafa geçmekte güçlük çekti.

Kent merkezinde etkili olan fırtınada ise bir çınar ağacını gövdesinden koparak kaldırım üzerine devrildi. Kent merkezinde şiddetli yağmur ve fırtınanın 2 gün etkili olması bekleniyor.

Kent merkezinde gece saatlerinde etkisini artıran yağış, kuvvetli rüzgar ile birlikte etkisini gösterdi.

Sabaha karşı etkisini artıran şiddetli yağışta birçok noktada oluşan su birikintileri nedeniyle sürücüler ve vatandaşlar zor anlar yaşadı. Dev dalgalar dünyaca ünlü Konyaaltı Sahili'ni neredeyse yutarken, dalgalar falezleri de dövdü. Bazı vatandaşlar varyant seyir taraşından dalgalar altında kalan Konyaaltı Sahili'ni görüntüledi.

DENİZİN RENGİ DEĞİŞTİ

Denizin rengi değişirken, tehlikeye rağmen bazı kişilerin dedektörle turistlerin düşürdüğü ziynet eşyalarını aradıkları görüldü. Bir kadın turistin ise sahile inip dalgalara yakın noktada yürüdüğü görüldü.

Kuvvetli fırtına ve gök gürültülü sağanağın gün boyu devam etmesi bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemizin iç ve batı kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu ve Batı Karadeniz'in batısı ile Mersin ve Karaman çevrelerinin Yağmur ve Sağanak yağışlı, İç Ege ile Batı Akdeniz'in yükseklerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

 

Diğer Yaşam Haberleri için tıklayın


2023.01.11 12:02 - Son Güncellenme: 2023.01.11 12:04 - HABER MERKEZİ
A