"Annemin elini ayağını öperdim ama..."

"Annemin elini ayağını öperdim ama..."

İlahiyatçı Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, Camiler ve Din Görevlileri haftası kapsamında Tekirdağ'ın Şarköy ilçesinde konferans verdi. Hatipoğlu, Şarköy'de büyük bir kalabalığın önünde vefat annesini anınca duygu dolu anlar yaşadı.

2013.10.08 19:16 - Son Güncellenme: 2013.10.08 19:18 - Yaşam - HABER MERKEZİ
A
"Annemin elini ayağını öperdim ama..."


 

Diyanet-Sen Şarköy Şubesi tarafından Şarköy Cumhuriyet meydanında düzenlenen konferansta konuşan Hatipoğlu, annesi hakkında 'Vefatı o kadar mütevazı ve bir o kadar garipti. Nefes alamıyorum, dedi. El üstünde hastaneye taşınınca aynen şöyle dedi: 'Ben ölüyorum hakkınızı helal edin. La ilahe illallah. Muhammedün Resulullah! Allah bir. Allah bir. Muhammed (s.a.v.) O'nun Resulü!' Bu kadar. İki dakika sonra büsbütün sustu" ifadelerini kullandı.

Kendisini izleyenleri de duygulandıran Hatipoğlu, annelik makamının önemine dikkat çekti. Hatipoğlu annesi hakkında konuşmasına şöyle devam etti:

"Annemin elin ayağını öperdim ama bir türlü yanaklarından öpemezdim. Utanırdım Yaşım 58 böyle bir şey nedense böyle bir yapım var benim utanırdım yanaklarından öpemezdim. Ankara'ya vardığımda yıkanmış kefenlenmiş morga konmuştu. Arkadaşlar kardeşlerim akrabalar ordaydı, kalabalıktı. Oradakiler dışarı çıktı görevliye annemi morgdan çıkar dedim çıkardı. Yıllar sonra yanaklarından doyasıya öptüm çünkü utanılacak bir şey kalmamıştı. Kim olursan ol dünya bu işte. Yüreğim el vermedi orada bırakmaya. Öğrencileri yetiştirdiğimiz bir yer var Ankara Hacı Bayram'da aldım oraya götürdüm" dedi.

Annesinin cenaze namazını kendisinin kıldırdığını da ifade eden Hatipoğlu, "Annem müftü eşiydi. Müftü kızıydı. Müftü geliniydi. Büyük alimlere büyük sevgisi vardı. Sahabeden bahsedilirken 'Kurban olayım ayaklarına' derdi. Efendimizden her bahsedildiğinde ağlardı. O'nu özlerdi, Hayatı namaza odaklıydı. Sürekli Kuran okur, zikir çekerdi. Çektiği acılardan, ağrılardan hiç şikâyetçi olmadı" diye konuştu.

"HAYVANLARA EZİYET ETMEYİN"

Yaklaşan Kurban Bayramı'nda hayvanlara eziyet edilmemesi gerektiğine değinen Hatipoğlu, kesilen kurbanların gözlerinin kapatılmasını, sıraya dizilmeden, bir başka hayvanlara göstermeden, eziyet etmeden kesilmesini tavsiye etti. Hatipoğlu kurban kesimi hakkında, "Mesela ben görüyorum hayvanları sıraya diziyorlar hayvanı keserken öbür hayvanlar görüyor bu günahtır caiz değildir. Allah bizlere hayvanları eziyet etmeden kesmeyi nasip eylesin" dedi.

"KARDEŞLİĞİMİZE BİR ŞEYLER OLDU"

Son günlerde yaşanan gelişmelerden de bahseden Hatipoğlu, "Son dönemde kutuplaşmalar oldu, kardeşliğimize bir şeyler oldu. Bu manada Allah'ım kutuplaşmayı kin nefreti bizlerden uzak eylesin ne çok kutuplaşmalar var, insanlar birbirine karşı ne çok sert, üzülüyorum. Birbirimize tahammül edeceğiz, bir birimize kızmayacağız. Birbirimizin hatasını kapatacağız. Allah peygamberi bir ayette böyle buyurmuyor mu bir ihtiyaç sahibi kardeşinin ihtiyacını karşılayanın Allah'ta ahrette ihtiyacını karşılar diye" dedi.

Konferansa Tekirdağ Vali Yardımcısı Mustafa Yel, Şarköy Belediye Başkanı Süleyman Altınok, Şarköy AK Parti İlçe Başkanı Osman Kurt, Tekirdağ Eski Belediye Başkanı Ahmet Aygün, AK Parti il ve ilçe yöneticileri, Şarköy Müftüsü Arif Yeşiloğlu ve daire amirleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Diğer Yaşam Haberleri için tıklayın


2013.10.08 19:16 - Son Güncellenme: 2013.10.08 19:18 - HABER MERKEZİ
A