Ankara'daki yaralı sayısı 787

Ankara'daki yaralı sayısı 787

Ankara Tabip Odası, Ankara'daki Gezi Parkı eylemlerinde 787 kişinin yaralandığını açıkladı.

2013.06.05 06:13 - Son Güncellenme: 2013.06.05 06:13 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
Ankara'daki yaralı sayısı 787

Ankara Tabip Odası tarafından yapılan yazılı açıklamanın detayları şu şekilde:

Taksim Gezi Parkı'nı yıkılarak ve AVM'ye dönüştürülmesini protesto etmek üzere başlayan ve geniş bir halk kitlesinin desteğiyle artarak tüm Türkiye'ye yayılan gösterilerde çok sayıda göstericinin yaralandığı bilinmektedir.

Ankara Tabip Odası ve Ankaralı hekimler ettikleri yemin doğrultusunda var olan güçleriyle gösterici veya polis tüm yaralılara yardımcı olabilmek için günlerdir seferber olmuşlardır. Kızılay çevresinde kurulan revirlerde gönüllü çalışmak üzere odamıza başvuran pek çok meslektaşımızın yanı sıra Ankaralı hekimlerin hepsi görev yapmakta oldukları sağlık kuruluşlarında tüm bu süreç boyunca büyük bir özveriyle çalışmışlardır.

Ankara Tabip Odası'nın oluşturduğu kriz masasına ulaşan bilgilere göre 01-04 Haziran 2013 tarihlerinde 3 gün boyunca  Ankara'daki Gezi Parkı eylemlerinde 787 kişinin yaralandığını açıklandı. 

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2013.06.05 06:13 - Son Güncellenme: 2013.06.05 06:13 - HABER MERKEZİ
A