ANKARA'DAKİ PATLAMADA 6 ÖLÜ
Ankara OSTİM'de patlama meydana geldi. Patlamada 6 kişi hayatını kaybetti..
2011.02.03 16:14 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
Yenimahalle Belediye Başkanı'nın verdiği ilk bilgiye göre 6 kişi hayatını kaybetti.
Valilik'ten ise ölü ve yaralılarla ilgili farklı bir açıklama geldi. Ankara Valiliği yaptığı yazılı açıklamada 1 ölü 4'ü ağır 23 yaralının olduğunu duyurmuştu.
BEŞİR ATALAY: 6 ÖLÜ VAR
İç İşleri Bakanı Beşir Atalay da olay yerine geldi.. Atalay yaptığı açıklamada 6 kişinin hayatını kaybettiğini 27 kişinin ise yaralı olduğunu belirtti. Yaralılardan 2'sinin ise durumu ağır.
ÖLÜ SAYISINDA ÇELİŞKİLİ AÇIKLAMALAR
Ölü sayısı konusunda çelişkili açıklamalar gelince Ankara Valisi kameralar karşısına geçti. Vali, kazada 2 ölü 4'ü ağır 24 yaralının olduğunu belirtti.
Ankara, OSTİM organize sanayi bölgesinde bir iş merkezinde patlama meydana geldi. Ankara'nın çeşitli yerlerinden de sesi duyulan patlamanın yaşandığı binada kısa süreli yangın meydana geldi.
Ankara OSTİM'deki patlamadan son görüntüler
MELİK GÖKÇEK: 3 ÖLÜ VAR
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek de olay yerine geldi. Cnn Türk canlı yayınına katılan gökçek 3 kişinin hayatını kaybettiğini 2 kişinin ise enkazdan sağ kurtarıldığını duyurdu. Gökçek enkaz altında 5 kişinin bulunduğunu da anlattı.
50'ye yakın işçinin çalıştığı 4 katlı jenaratör üretim tesisinde katlar çöktü. Binada katları ayıran zeminler ve duvarlar çökmüş durumdu. Arama kurtarma ekipleri beton yığınları altında kalmış olma ihtimali olan işçilere ulaşmaya çalışıyor. Binanın etrafındaki araçlar da kullanılamaz hale geldi.
DOĞALGAZ SIKIŞMASI ŞÜPHESİ
Emniyet şeridiyle binanın etrafı sarılmış durumda. İçeriye kimsenin girmesine izin verilmiyor. Patlamanın olduğu binada çalışanların yakınları da bölgeye geliyor. Patlamanın doğalgaz sıkışması nedeniyle olduğu söyleniyor ancak bu bilgi teyit edilmiş değil.
Çok sayıda ambulans ve itfaiye ekipleri olay yerinde... AKUT ekipleri de olaya müdahale ediyor.
GÖRGÜ TANIKLARI ANLATIYOR:
"Çok büyük bir patlama oldu, her yer duman oldu. Araçlar ezilmiş. Bir sürü yaralı var. Hepsi yerlerdeydi. Polisi aradık heme geldiler."
Ankara OSTİM'de patlama yeri görüntüleri
PATLAMADAN GÖRÜNTÜLER İÇİN TIKLAYIN...
Patlamada yaralananlar oldu. Patlamanın nedeni ise henüz bilinmiyor ancak gaz sıkışmasının sebep olduğuna dair bir iddia ortaya atıldı. Olay yerine 7 ambulans sevk edilirken, itfaiye ekipleri de patlama yerine gitti. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.
ENKAZ ALTINDA İŞÇİLER VAR
İlk bilgilere göre jeneratör üreten dört katlı fabrikanın iki katı çöktü. 40-50 arasındaki işçinin çalıştığı tesislerde yaralılar var. Enkaz altında kalan işçiler var.
Öne Çıkan Galeriler

Öne Çıkan Videolar
-
02:34
-
01:44
-
00:21
-
01:42
-
10:28
En Çok Okunanlar
- Bursa'da 3 katlı apartmanda yangın: Yanan...
- Bankada parası olanlar dikkat!
- Bursa'da bir garip akü şarjı
- Yatak odasında üvey annesinin kemiklerini...
- UEDAŞ duyurdu: Bursa'da elektrikler...
- Meteoroloji 5 günlük hava tahminini...
- Bursa'da ekiplerin devriye sırasında...
- VAR sisteminde tarihi değişiklik!
- Bursa'da 12 yıl hapis cezasıyla...
- Otomobilin hurda yığınına döndüğü kazada 2...
- Kahreden olay! Tokat attığı adam hayatını...
- Ünlü ekmek markasında skandal toplatılma...
- İngiltere'de oyun alanından 150 bomba çıktı
- Eylem Tok ve oğlunun iade kararına acılı...
- 54 yıl önce tam da bugün! Bursa'daki dev...