Ankara'daki 'kaldırım göçüğü' davası başladı

Ankara'daki 'kaldırım göçüğü' davası başladı

Hava Kuvvetleri Komutanlığı önünde bir kişinin ölümüyle sonuçlanan göçükle ilgili 4 kişi hakkında, ''taksirle ölüme neden olmak'' suçundan açılan dava görülmeye başlandı.

2012.12.13 14:47 - Son Güncellenme: 2012.12.13 14:47 - Yaşam - HABER MERKEZİ
A
Ankara'daki 'kaldırım göçüğü' davası başladı

Ankara 4. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki Hava Kuvvetleri Komutanlığı önünde bir kişinin ölümüyle sonuçlanan göçükle ilgili 2'si ASKİ, 2'si metro inşaatını yürüten şirketin görevlisi 4 kişi hakkında, ''taksirle ölüme neden olmak'' suçundan açılan davanın duruşması, sanıkların kimlik tespitlerinin yapılması ve iddianamenin kabul kararının okunmasının ardından başladı.
Sanık ASKİ Su Kanal İşletme Dairesi Başkanı Hüseyin Soydar savunmasında, ASKİ hatlarında bir sızıntı olmadığını, ancak arama kurtarma çalışmaları sırasında bazı hatların kırıldığını ve genişletildiğini savundu.

2006 yılında hazırlanan bir raporda, yeraltı suyunun fazla olduğu ve 885 kotuna kadar yeraltı suyu ile dolduğunun belirtildiğini anlatan Soydar, ''Toprağın çökmesinde gerek kurum olarak gerek şahıs olarak bir ihmalimiz kusurumuz yoktur. Tünel çalışması yapılırken, tünele grip de bizim hatlarımızdan kaynaklı bir problem olup olamadığını tespit etme şansımız yoktur. İdare ile müteahhit firma arasında yapılan teknik şartnamede bu sızıntıların tespiti ve yeraltı suyunun deşarjı müteahhit firmaya aittir'' diye konuştu.
 

Diğer Yaşam Haberleri için tıklayın


2012.12.13 14:47 - Son Güncellenme: 2012.12.13 14:47 - HABER MERKEZİ
A