Ankara'da kaçan kurbanın peşinden giden üniversiteli Onur'dan acı haber!

Ankara'da kaçan kurbanın peşinden giden üniversiteli Onur'dan acı haber!

Ankara'nın Pursaklar ilçesinde, tıp öğrencisi Onur Eker (20), dedesinin dağlık alana kaçan kurbanlık koyununu yakalamak için peşinden gidince kayboldu. Uzun süredir haber alınamayan Eker'in cansız bedenine ulaşıldı.

2021.07.22 20:58 - Son Güncellenme: 2021.07.23 01:40 - Güncel
A
Ankara'da kaçan kurbanın peşinden giden üniversiteli Onur'dan acı haber!
00:39 Kaçan kurbanlığın peşinden giden tıp öğrencisinin son görüntüleri ortaya çıktı

İLGİLİ VİDEO

Kaçan kurbanlığın peşinden giden tıp öğrencisinin son görüntüleri ortaya çıktı

Eker'in bulunması için dün gece geç saatlerde ara verilen çalışmalara bu sabah yeniden başlandı. Ekipler, Eker'in kaybolduğu alandaki çalışmalara havadan ve karadan devam ederken, akşam saatlerinde Sirkeli Mahallesi Çalseki mevkisinde bir bölgede Eker'in cansız bedenine ulaştı.

Eker'in, kaybolmadan önceki son görüntülerinin güvenlik kamerasına yansıdığı bölgeye yakın bir yerde bulunduğu öğrenildi.

Olayla ilgili soruşturma başlatıldı. Pursaklar ilçesine bağlı Sirkeli Mahallesi'nde tıp fakültesi öğrencisi 19 yaşındaki Eker, önceki gün evlerinin bahçesinden kaçan kurbanlığın peşine düşmüştü. Bir süre sonra kendisinden haber alamayan Eker'in ailesi, çocuklarının bulunması için durumu polise bildirmişti.

Bunun üzerine polis, jandarma ve AFAD ekipleri, Sirkeli Mahallesi'nde ve kırsal bölgede arama çalışması başlatmıştı.

'ANNESİNİ ARAMIŞ, KONUM AT DEMİŞ'

Zühtü Erdoğan, önceki akşam saatlerinde Çalseki köyünde görüldüğüne yönelik bir haber geldiğini söyleyerek, "Koyun da bir ara görülmüş orada; ama bu durumda koyunu görecek gözümüz yok. Onun ısrarla bu koyunun peşine gidişine hayret ettim ben. Gitmeseydi bu şey olmayacaktı. Gittiği tepe, evimize 5- 6 kilometre uzaklıkta. Telefonundan bir ara annesini aramış, 'Kendimi de kaybettim, bana konum at, geleyim' demiş. Annesi de konum atıyor; ama irtibat kesiliyor. Çünkü telefonunun şarjı azmış; kapanmış. Daha da bulamadık" diye konuşmuştu.

YÜZÜSTÜ YERE DÜŞMÜŞ

Eker'in dere kenarında yüzüstü yere düşmüş halde cansız bedeni bulundu. Haber alan dedesi Zühtü Erdoğan, Onur Eker'in cenazesi başında gözyaşı döktü. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

BAKAN KOCA'DAN AÇIKLAMA 

Tıp öğrencisi Eker'in vefat haberi sonrası sosyal medya hesabından açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Hekim adayı bir kardeşimizin acısı yüreğimizi yaktı. Kırıkkale Tıp Fakültesi öğrencisi Onur Alp Eker'in cansız bedenine ulaşıldığını öğrendik. Bayramın ilk günü, dağlık alana kaçan kurbanlık koyunu bulmaya çalışırken kaybolmuştu. Ailesine, arkadaşlarına başsağlığı diliyorum" dedi.

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2021.07.22 20:58 - Son Güncellenme: 2021.07.23 01:40 - Sevcan Sarıkaya
A