Ankara'da depremzede genci öldürüp 5 kişiyi yaraladı! 18 yıl 8 ay hapis istemi
Çankaya'daki bir lisenin önünde depremzede öğrenciyi öldürüp, 5 kişiyi yaralayan şüpheli hakkındaki soruşturmayı tamamlanarak Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 18 yıl 8 aya kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.
2023.07.25 16:54 - Son Güncellenme: 2023.07.25 16:55 - Güncel - HABER MERKEZİAnkara'da okuldan uzaklaştırılan 17 yaşındaki Y.B.B, 30 Mart'ta dehşet saçtı. Şehit Erhan Dural Anadolu Lisesi önünde 22 yaşındaki Filistin vatandaşı Omar A'yı kendisine küfür ettiğini söyleyerek bıçakla yaraladı. Şüpheli, okul çevresinde 11. sınıf öğrencileri 17 yaşındaki Alperen Palta, E.E, Y.B, 10. sınıf öğrencisi İ.C.A. ve 9. sınıf öğrencisi S.T.Y'yi de çeşitli yerlerinden yaraladı. Saldırgan, öğretmen ve velilerce etkisiz hale getirilerek, olay yerine gelen polis ekiplerine teslim edildi.
Yaralı hayatını kaybetti
29 Mayıs Devlet Hastanesi'ne kaldırılan öğrencilerden Alperen Palta hayatını kaybetti.
Şüpheli tutuklandı
Palta'nın depremzede olduğu, ailesiyle Kahramanmaraş'tan Ankara'ya gelerek öğrenimini burada sürdürdüğü bildirildi. Şüpheli, Ankara Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şubesindeki işlemlerinin ardından çıkarıldığı hakimlikçe tutuklandı.
18 yıl 8 aya kadar hapis cezası istemiyle dava
Başsavcılık, suç tarihinde 18 yaşından küçük olan Y.B.B. için 2 çocuğa yönelik eylemlerinden dolayı "öldürme" ve "öldürmeye teşebbüs" suçlarından 18 yıl 8 aya kadar hapis cezası istemiyle dava açtı. Y.B.B. hakkında uyuşturucu suçundan takipsizlik kararı verildi.
Dosya ayrılarak uzlaştırma bürosuna gönderildi
Şüphelinin 2 çocuk ve 1 yetişkine yönelik eylemleri ise basit yaralama kapsamında kaldığı için bu suçlar yönünden dosya ayrılarak uzlaştırma bürosuna gönderildi. Y.B.B'nin davası Ankara 1. Çocuk Ağır Ceza Mahkemesinde görülecek.
Öne Çıkan Galeriler
Öne Çıkan Videolar
-
00:31
-
02:52
-
00:34
-
02:51
-
01:18
En Çok Okunanlar
- Bursa'da sevilen gofret markasına flaş...
- Aile hekiminden rapor almak artık ücretli!
- Türkiye üretimli Dubai çikolataları...
- Bursa'da özel tasarım 3 katlı 'uyuşturucu...
- Faizsiz kredi! 55 bin TL veriyorlar,...
- Güney Kore Devlet Başkanı Yoon,...
- Türkiye'de hurda araç teşviki geliyor mu?
- Bursa'da usta birliğine giderken...
- Bursa Büyükşehir Belediyesi kazanan...
- Akaryakıta çifte zam kapıda: İşte 15 Ocak...
- Moto kuryelerin aylık kazancı ne kadar?...
- Bursa'da seyir halindeki yolcu minibüsü...
- Adana'da vahşet! 3 kişi boğazları kesilmiş...
- Araç alacaklar dikkat! ÖTV uygulaması...
- Kredi ile konut almak isteyenler dikkat!