Anıtlar Kurulu Hamzabey Mahallesi'ni yakacak! ÖZEL HABER

Anıtlar Kurulu Hamzabey Mahallesi'ni yakacak! ÖZEL HABER

Bursa'da dar sokakların ağırlıkta olduğu mahalledeki metruk binalar, Anıtlar Kurulu'na takıldığı için yıkılamadı. Tinercilerin mesken tuttuğu metruk binalarda yangın çıkmayan gün yok. İtfaiyelerin girmekte zorlandığı sokaklardaki metruk binaların mahalleyi yakmasından korkuluyor.

2013.07.17 08:14 - Son Güncellenme: 2013.10.03 09:59 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Anıtlar Kurulu Hamzabey Mahallesi'ni yakacak! ÖZEL HABER
02:46 Anıtlar Kurulu mahalleyi yakacak! ÖZEL HABER

İLGİLİ VİDEO

Anıtlar Kurulu mahalleyi yakacak! ÖZEL HABER

Mesut DEMİR-Güllü SARI /BURSADABUGUN.COM

Bursa'nın Osmangazi ilçesine bağlı Hamzabey Mahallesi muhtarı Şaban Gülen, Bursada Bugün'e yaptığı açıklamada, " Metruk eski binaların yıkılması konusunda Anıtlar Kurulu'nda sıkıntı yaşıyoruz. Kişinin babadan kalma evi var. Ne kendisi oturuyor, ne de restore ediyor. Yıkılmak istendiğinde ise Anıtlar Kurulu engel oluyor" dedi.

TİNERCİLER TERÖR ESTİRİYOR
Metruk binaların ilgisiz kaldığı için yıkılma tehlikesi ile karşı karşıya kaldığını da vurgulayan Şaban Gülen, "Mahallede kötü alışkanlığı olan tinerciler, bu evlerde kalıyor. Yakın zamanda 2 metruk binada yangın çıktı. Sokakların dar olması nedeniyle itfaiye de giremiyor. Yani metruk binada çıkan yangın sokağı tamamen yakacak. İlla biri ölmesi mi gerekiyor" diye konuştu.

METRUK BİNALARI BELEDİYE YIKMALI
Osmangazi Belediyesi'nden metruk binalarla ilgili daha çok ilgilenmesi gerektiğini ifade eden Gülen, "Belediye, metruk binaların yıkılması konusunu bina sahiplerine bırakıyor. Bina sahiplerinin evi yıktırmak için imkanı olmuyor. Belediyemizden yıkım konularında destek bekliyoruz" şeklinde konuştu.

METRUK BİNA OLAN ÇIKMAZ SOKAKLAR AÇILSIN
Metruk bina olan bazı çıkmaz sokaklar olduğunu da dile getiren muhtar Şaban Gülen, "İslamoğlu Sokak'ta geçtiğimiz günlerde metruk binada tinercilerin çıkardığı bir yangın vardı. Sokak çıkmaz sokak olunca araçlar park ediyor. İtfaiye yangını söndürmek için sokağa giremedi. Bu sokağın açılmasını istiyoruz. Bununla ilgili belediyeye yazı yazdım. Belediye, 2015 yılına kadar kamulaştırma yapamayacaklarını belirterek sokağı açamayacaklarını söyledi. Bu çıkmaz sokak açılırsa, en azından itfaiye, ambulans gibi araçlar rahat girer" dedi.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2013.07.17 08:14 - Son Güncellenme: 2013.10.03 09:59 - HABER MERKEZİ
A