ANITKABİR'DE ŞEHİTLER ANILDI

ANITKABİR'DE ŞEHİTLER ANILDI

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü anma nedeniyle Ankara Valisi Alaadin Yüksel ve beraberindeki heyet Anıtkabir'i ziyaret etti.

2011.03.18 11:45 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - Güncel
A
ANITKABİR'DE ŞEHİTLER ANILDI

18 Mart Çanakkale şehitlerini anma törenleri kapsamında Vali Yüksel, Ankara Garnizon Komutanı 4. Kolordu Komutanı Korgeneral Yaşar Güler, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali Gökşin ve diğer yetkililer, aslanlı yoldan yürüyerek Atatürk'ün mozolesine çelenk bırakıp saygı duruşunda bulundular. Daha sonra Misaki Milli Kulesine geçen Yüksel, burada Anıt defterine şunları kaydetti:
"Vatan toprakları üzerinde istiklal ve egemenlik içerisinde hür ve bağımsız bir millet olarak bayrak dalgalandırmamızın ve yaşamımızın gerçek kahramanları Aziz şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyorum. Türk milleti tarih boyunca var olma mücadelesinden hep başarı ile çıkmış ve bugünün güçlü ve saygın Türkiye'sinin temelinde bu şanlı mücadele ve zaferler yatmaktadır. Türk vatan ve milletin ebedi varlığı, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin bölünmez bütünlüğü ve al bayrağının yüceliği uğruna ülkemizin her karış toprağına kanlarını akıtarak tarihimize altın sahifeler yazdıran Aziz şehitlerimiz ve onların dul ve yetimlerine sahip çıkılması milletimizin tarihine ve mazisine olan bağlılığının bir ifadesidir. Vatan toprakları üzerinde hür ve bağımsız bir millet olarak yaşamımızın gerçek kahramanları ile Cumhuriyetimizin kurucuları ve koruyucularını; Çanakkale'de Dumlupınar'da, Sakarya'da ve vatanımızın her sathında görevlerini ifa ederken hayatlarını kaybeden Kahramanları, tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum."

 

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2011.03.18 11:45 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - Mehmet Mutlu
A