ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ ORTAK AKIL İLE YAPILMALI

ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ ORTAK AKIL İLE YAPILMALI

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Bursa milletvekili adayı Necati Özensoy, anayasa değişikliğinin ortak akıl ile yapılması gerektiğini belirterek, "Anayasayı tamamen değiştirmek isteyenler var. Anayasadaki kırmızı çizgileri asla kaldıramayız" dedi.

2011.05.25 17:04 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - Siyaset - HABER MERKEZİ
A
ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ ORTAK AKIL İLE YAPILMALI

MHP milletvekili adayları, Bursa Barosu Başkanı Zekeriya Birkan'ı makamında ziyaret etti. Adliye Sarayı'ndaki baro merkezinde gerçekleştirilen ziyarette konuşan MHP Genel Başkan Yardımcısı Necati Özensoy, inşa edilmesi planlanan yeni adliye binasının herkesin istediği şekide yapılması gerektiğin söyledi. Anayasa değişikliğinin önemine işaret eden Özensoy, "İktidar partisi anayasanın tamamen değiştirilmesini istiyor. Bizim anayasada bazı kırmızı çizgilerimiz var. İlk 3 madde bu kırmızı çizgilerin içerisinde yer alıyor. Anayasa değişikliği topluma ayrıntılı bir şekilde anlatılmalıdır" diye konuştu.
"ANAYASA YAMALI BOHÇA GİBİ OLDU"
Yeni adliye konusunda aktif çalışma yürüttüklerini kaydeden Birkan, İstanbul-Bursa-İzmir otoyolu ile Bursa'nın nüfusunun 5 milyon olacağı söylendiğini kaydetti. Yeni adliyenin gelecek 25 yıla hitap etmesi gerektiğini ifade eden Birkan, anayasa değişikliğinin önemine değindi. Birkan, "Mutlaka Türkiye'ye yeni bir anayasa şart. Darbe ürünü olan bu anayasa, ülkemize dar geliyor. Bizim ekmeğimizi ve refahımızı küçültüyor. Yamalı bohça gibi olan bu anayasadan kurtulmamız lazım" şeklinde konuştu. 

Diğer Siyaset Haberleri için tıklayın


2011.05.25 17:04 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - HABER MERKEZİ
A