Anadolu Efes, Euroleague'de şampiyon! 

Anadolu Efes, Euroleague'de şampiyon! 

THY EuroLeague'de tarihinde ikinci kez final oynayan Anadolu Efes, finalde İspanya'nın güçlü ekibi Barcelona'yı 86-81 mağlup ederek EuroLeague'de şampiyonluğa ulaştı. Temsilcimizin baş antrenörü Ergin Ataman, EuroLeague'i kazanan ilk Türk koç olarak tarihe geçti.

2021.05.30 22:17 - Son Güncellenme: 2021.05.31 02:56 - Spor - HABER MERKEZİ
A
Anadolu Efes, Euroleague'de şampiyon! 

EuroLeague'de nefes kesen 2020-2021 sezonu, Anadolu Efes'in şampiyonluğuyla tamamlandı. Avrupa'nın en büyüğü olmak adına Barcelona karşısına çıkan temsilcimiz, İspanyol ekibini 86-81 mağlup etti ve EuroLeague'de sezonu şampiyon tamamladı.

Anadolu Efes'in deneyimli koçu Ergin Ataman, Avrupa basketbolunun kulüpler bazında bir numaralı organizasyonu olan EuroLeague'de şampiyon olan ilk Türk koç olmayı başardı.

Anadolu Efes tarihinde ilk kez THY Euroleague'de şampiyon oldu. Lacivert-beyazlılar daha önce 1996 yılında da Koraç Kupası'nı kazanmıştı.

ANADOLU EFES KUPASINI ALDI

THY Euroleague'de sezonu şampiyon tamamlayan Anadolu Efes düzenlenen törenle madalyalarını ve kupasını aldı.
Anadolu Efes, THY Euroleague finalinde karşılaştığı İspanyol ekibi Barcelona'yı 86-81'lik skorla mağlup ederek şampiyon oldu. Lacivert-beyazlılarda oyuncular ve teknik ekip mücadelenin sona ermesinin ardından büyük sevinç yaşadı. Şampiyon Efes daha sonra düzenlenen törenle madalyalarını aldı. Euroleague CEO'su Jordi Bertomeu'nun takdim ettiği kupayı kaptan Doğuş Balbay havaya kaldırdı.

TARİHİ ZAFER SONRASI ERGİN ATAMAN'DAN AÇIKLAMA

Euroleague Final Four son maçında Barcelona'yı darmadağın ederek şampiyonluğu 2. kez Türkiye'ye getiren Anadolu Efes'te koç Ergin Ataman tarihi zaferin ardından konuştu.

İşte Ergin Ataman'ın açıklamalarından satır başları:

'LARKİN MİCİC İLE BİRLİKTE MAÇI KAZANDI'

"Bırakın beni Türkçe konuşacağım, hepiniz orada izliyorsunuz biliyorum. Bu kupayı sizin için kazandık. Tüm Türk halkına armağan olsun, şehitlerimize armağan olsun... Alacağız dedik, aldık. Yapabileceğimizi biliyorduk. Ritmimizi bulduk. Shane Larkin, en iyi oyunculardan biri. Micic ile birlikte onun maçıydı. Herkese tebrikler ama Larkin, yarı finalde iyi oynayamadı ama finalde Micic ile birlikte maçı kazandı. Hepsini tebrik ediyorum."

'ÜST ÜSTE 2 ŞAMPİYONLUK KAZANDIK'

"Üst üste 2 şampiyonluk kazandık diye düşünüyorum. Bize iki birden kupa versinler. Geçen sezonun ve bu sezonun kupasını. Bertomeu ile konuşacağım şimdi. Benim kazanıp, kazanmamam önemli değil. Bu takım çok hak etti. Geçen sezon iptal edildi. Kupayı da alırken Bertomeu'ya söyledim. Bu iki kupa yerine geçer."

'AİLELERİMİZE VİZE VERMEDİLER AMA KUPAYI GÖTÜRÜYORUZ'

"Allah yardım etti, sözümüzü tuttuk. Barcelona çok iyi bir takım, sezonu lider tamamladı. Ancak elimizden geleni yaptık. Tuncay Özilhan Bey de çok yatırımlar yaptı, armağan olsun. Bir aile gibi olduk. Baba-oğul, abi-kardeş ilişkimiz var. Birbirimize saygımız var. Maçtan sonra başkana 'Nihayet aldık' dedim. Bir haftadır bizle, çok heyecanlıydı. Geceleri uyumadı, takımla gezdi. Türkiye için mutluyum ama Tuncay Özilhan ve Anadolu Efes grubu için mutluyum. Kupayı alıp Türkiye'ye götüreceğiz. Sadece oğlum buraya geldi, kızlarıma vize vermediler. Ailelerimize vize vermediler ama bu kupayı aldık ve götürüyoruz."

MAÇ SONUCU | Barcelona 81-86 Anadolu Efes

İLK ÇEYREK SONUCU | Barcelona 22-15 Anadolu Efes

İKİNCİ ÇEYREK SONUCU | Barcelona 36-39 Anadolu Efes

ÜÇÜNCÜ ÇEYREK SONUCU | Barcelona 58-65 Anadolu Efes

Diğer Spor Haberleri için tıklayın


2021.05.30 22:17 - Son Güncellenme: 2021.05.31 02:56 - HABER MERKEZİ
A