Anadolu Ajansı 92 yaşında

Anadolu Ajansı 92 yaşında

Türkiye'nin Milli Mücadele'deki sesini dünyaya duyurmak için Atatürk'ün direktifleriyle 6 Nisan 1920'de kurulan Anadolu Ajansı, 92. yıl dönümünü kutluyor.

2012.04.06 08:40 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - Medya - HABER MERKEZİ
A
Anadolu Ajansı 92 yaşında

Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdür Kemal Öztürk ile AA çalışanları, bugün Anıtkabir'i ziyaret ederek Atatürk'ün manevi huzurunda saygı
duruşunda bulunacak.
Kuruluş yıl dönümü, AA Bölge Müdürlükleri ve temsilciliklerinde de etkinliklerle kutlanacak.

AA'ya billboardlu kutlama
Edirne Belediye Başkanı Sedefçi, AA'nın kuruluşunun 92. yıl dönümünü kentin çeşitli yerlerine astırdığı billboardlarla kutladı.
Edirne Valisi Gökhan Sözer, mesajında, Büyük Önder Atatürk'ün 6 Nisan 1920'de kurduğu AA'nın kuruluş ilkelerinden taviz vermediğine inancının tam olduğunu söyledi.
AA isminin güvenle özdeş olduğunu ifade eden Vali Sözer, mesajında, ''Yurt içinde olduğu kadar yurt dışında da güven duyulan bir isim olan ve çağdaş bir anlayışla hizmet veren Anadolu Ajansı'nın 92. kuruluş yıl dönümünü kutlar, emeği geçen herkese başarılar dilerim'' ifadelerine yer verdi.
Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi ise AA'nın kuruluş yıl dönümünü şehrin çeşitli yerlerine astırdığı billboardlarla kutladı.
Billboardlarda, ''Ulu Önder Atatürk'ün 6 Nisan 1920'de kurduğu günden bu yana güvenilir, tarafsız, etik ve hızlı ilkelerinden asla taviz vermeyen AA'nın 92. kuruluş yıl dönümü kutlu olsun'' ifadeleri yer aldı.
Trakya Üniversitesi (TÜ) Rektörü Prof. Dr. Enver Duran ise örnek ve tarafsız habercilik anlayışına katkıda bulunan AA çalışanlarını kutladığı mesajında, ''Kurulduğu günden bu yana tarihe tanıklık eden, ilimizden, yurttan ve yurt dışından haberleri kamuoyuna ulaştıran Anadolu Ajansı'nın örnek ve tarafsız habercilik anlayışını her zaman koruyacağına inancım tamdır'' ifadelerini kullandı.

Samsun Valisi Aksoy
Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, AA'nın kuruluşundan bugüne kadar Türkiye'de demokrasinin yerleşmesinde önemli bir misyonu yerine getirdiğini belirterek, şunları kaydetti:
''İletişim teknolojilerindeki gelişmeleri yakından takip ederek, yurt içi ve yurt dışındaki örgütlenmesini geliştiren AA, çok yönlü ve hızlı haber akışıyla görevini en iyi şekilde yerine getirmekte. Kurulduğu günden bu yana tarihe tanıklık eden, yurttan ve dünyadan haberleri, doğru ve tarafsızlık ilkesiyle kamuoyuna ulaştıran Anadolu Ajansı, haberciliğin öncü ve örnek kuruluşlarındandır. AA'nın, geçmişte olduğu gibi bugün ve gelecekte de ülkemizin ve basınımızın gelişmesi için katkılarına devam edeceğine inanıyorum.''

AA'nın KKTC'deki misyonu da önemli
Vodafone Mobile Operations Ltd. KKTC Genel Müdür Yardımcısı Fevzi Tanpınar, Vodafone Kurumsal İletişim Uzmanı Nil Zorlu Atai ile AA'nın 92 kuruluş yıl dönümü dolayısıyla AA KKTC Temsilciliği'ni ziyaret etti.
Tanpınar, 6 Nisan 1920'de milli mücadelenin sesini dünyaya duyurmak amacıyla kurulan Anadolu Ajansı'nın, KKTC'nin dünya açılan penceresinde önemli bir misyon üstlendiğini söyledi.

Sivas Valisi ve belediye başkanı kutladı
Sivas Valisi Ali Kolat, Anadolu Ajansı'nın (AA) kuruluşunun 92. yıl dönümünü mesajla, Sivas Belediyesi de kent meydanındaki dev led ekrandan kutladı.
Vali Kolat, AA Sivas Bölge Müdürü İsa Sansar'a gönderdiği kutlama mesajında, ''Anadolu Ajansı'nın 92. kuruluş yıl dönümünü kutlar, başarılarla dolu nice yıllar diler, şahsınızda bölgenizdeki tüm çalışanları tebrik ederim'' ifadelerini kullandı.
Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp de AA'nın kuruluş yıl dönümünü kutladı.
Bu arada Sivas Belediyesi, kent meydanında belediyenin çeşitli çalışmalarıyla ilgili duyuruların ve çeşitli tanıtımların yayımlandığı büyük boy led ekrandan AA'nın kuruluş yıl dönümünü duyurdu.
AA'nın kuruluş yıl dönümünün kutlandığı ekranda, ''6 Nisan 1920 tarihinde Mustafa Kemal Atatürk tarafından kurulan ve 'güvenilir, tarafsız, etik ve hızlı' habercilik ilkesinden taviz vermeyen Anadolu Ajansı'nın 92. kuruluş yılı kutlu olsun. Sivas Belediye Başkanlığı'' ifadeleri kullanıldı.
Nevşehir Valisi Abdurrahman Savaş, ''Basın hayatında yayın çizgisi ve kalitesiyle doğruluğunu tescil etmiş, toplumun Türkiye ve dünyada gören gözü, sesi ve kulağı olmuş Anadolu Ajansı, dün olduğu gibi bugün de yurt içinde ve yurt dışındaki yaygın haber ağıyla Türk basınının en önemli haber kaynağıdır'' dedi.
Batman Valisi Ahmet Turhan, ''Basın ahlak ilkelerine saygılı, tarafsız ve bağımsız haber anlayışıyla takdir toplayan siz ve şahsınızda tüm Anadolu Ajansı çalışanlarının yeni yılını kutlarım'' ifadelerini kullandı.
Diyarbakır Vali Vekili Ahmet Dalkıran, ''Güvenilir ve hızlı habercilik anlayışını en iyi uygulayan kurumlardan biri'' dedi.
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, AA'nın, tarafsız ve ilkeli haberciliğin öncüsü olduğunu vurguladı.
Eskişehir Valisi Kadir Koçdemir de AA'nın kuruluş yıl dönümünü kutladı.

Diğer Medya Haberleri için tıklayın


2012.04.06 08:40 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - HABER MERKEZİ
A