Amerika'da göstericilere felç eden silahla müdahale

Amerika'da göstericilere felç eden silahla müdahale

Los Angeles'ta Trayvon Martin için yapılan gösterilerde polis yeni şok tabancasını denedi.

2013.07.17 13:04 - Son Güncellenme: 2013.07.17 13:05 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
Amerika'da göstericilere felç eden silahla müdahale

ABD'de siyahi genç Trayvon Martin'in katilinin suçsuz bulunmasıyla başlayan olaylar devam ediyor. Los Angeles'ta yapılan gösterilerde ise polis yeni şok tabancasını denedi. Göstericilere atıldığında kas spazmına neden olan kapsülün başarılı olduğu gözlendi.

Los Angeles polisi olay sonrası yaptığı açıklamada atıldığında kas spazmı ve geçici hareketsizlik yaşanmasına neden olan silahı göstericilerin kendilerine taş atması sonucu kullandıklarını ifade etti. Los Angeles'in güney batı bölgesinde meydana gelen olayda göstericiler bir kez daha Zimmerman'ın serbest bırakılmasını protesto etti. Yetkililer ayrıca 80 göstericinin de CNN binası önünde toplanarak slogan attığını ve birçok kişinin tutuklandığını ifade etti. Los Angeles'in dışında da birçok bölgede gösteriler patlak vermeye devam etti. Kaliforniya'da bazı göstericiler Amerikan bayraklarını yakarak araçlara saldırırken New York'ta göstericiler Times Meydanı'na Trayvon Martin'in büyük fotoğrafları ile yürüdü.

GÖNÜLLÜ GECE DEVRİYECİSİ TARAFINDAN ÖLDÜRÜLDÜ
26 Şubat 2012 akşamı kendi mahallesinde gönüllü gece devriyeciliği yapan George Zimmerman, Trayvon Martin'i görünce şüphelenerek polisi aramış ve daha sonra da takip etmeye başlamıştı. Zimmerman'ın kendisini takip etmesi sonrası ikili arasında çıkan tartışmada Zimmerman silahını çıkararak Martin'i vurmuştu. Daha sonraki haftalarda Zimmerman'ın tutuklanmaması sonrası ABD'de büyük tepkiler oluşmuş ve sorgulamalar sonucunda Zimmerman'ın nefsi müdafaa için Trayvon'u vurduğu ifade edilmişti. Geçtiğimiz Cumartesi günü ise 6 kadın jüri tarafından verilen karar sonrası Zimmerman suçsuz bulunarak serbest bırakılmıştı. Karar sonrası ise ABD'deki birçok eyalette Zimmerman'ın serbest bırakılması protesto ediliyor.

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2013.07.17 13:04 - Son Güncellenme: 2013.07.17 13:05 - HABER MERKEZİ
A