Ameliyat korkusuna son

Ameliyat korkusuna son

Ameliyat korkusu olanlara sevinecekleri bir haber geldi.

2013.06.21 06:17 - Son Güncellenme: 2013.06.21 06:17 - Sağlık - HABER MERKEZİ
A
Ameliyat korkusuna son

Bursa'da bel fıtığı sebebiyle 10 yıldır otomobil bile kullanamayan hasta, manipülasyon (elle tedavi) sayesinde hayaline kavuştu.

Çağımızın en büyük rahatsızlıklarından birisi olan bel ağrısı, doktora gitme şikayetleri arasında 2. sırada yer alıyor. Her ne kadar bel fıtığının ağır yük kaldırma, aşırı kilo, stres, uzun süreli oturma gibi nedenleri halk arasında iyi bilinmekte ise de çok fazla bilinmeyen ama bel fıtığı insanların hayatını karartıyor. Bıçak altına yatmaktan korkan hastaların imdadına Manipülasyon Uzmanı Dr. Ali Şahabettinoğlu yetişti. Bursa'da onlarca hastayı fıtık hastalığından kurtaran Şahabettinoğlu, elle tedavi sayesinde fıtıkta yüzde 98 oranında başarı oranına ulaştı.

Bursa'da 10 yıldır bel fıtığı sebebiyle hayatı kararan Necati Özyurt, manipülasyon (elle tedavi) tedavisi sayesinde eski sağlığına kavuşan hastalardan birisi. Hayatını karartan bel ağrılarını gidermek için defalarca fizik tedavi uzmanına giden Özyurt, son çare olarak 20 yıldır manipülasyon tedavisi yapan Uzman Dr. Ali Şahabettinoğlu'na gitti. Kısa süre içerisinde yapılan tedavilerde sağlığına tekrar kavuşan Özyurt, artık eskisi gibi otomobilini kullanabiliyor. Daha önce bisiklet kullanarak işlerini gidermeye çalışan Özyurt, "10 yıldır bel fıtığı nedeni ile yürümekte sıkıntı çekiyordum. Çok şiddetli ağrılarım vardı. Ayağımın üstüne basamıyordum. Birkaç fizik uzmanına gittim ama iyi gelmedi. Ameliyat olmak istemiyordum. İçimde bir korku vardı. Ağrılarıma nasıl çare bulabilirim diye düşünürken internette Ali Şahabettinoğlu'nu gördüm. Kendisine başvurdum ve kısa sürede sağlığıma kavuştum. Şu anda rahatlıkla yürüyebiliyorum ve hareket edebiliyorum. Otomobilimin debriyajına bile basamıyordum. Artık eskisi gibi otomobilimi kullanabiliyorum. Fıtıksız yaşamak çok güzel bir duyguymuş" dedi.

AMELİYAT KORKUSUNDA SON

Maniplasyon tedavisine başvuran hastalardan olan Mustafa Aydın ise, boyun fıtığı tedavisi için Ali Şahabettinoğlu'nun muayenehanesine geldi. Şiddetli boyun ağrıları sebebiyle geceleri uyuyamayan Aydın, "Yoğun bir tempoda çalışıyorum. Doktor doktor gezdim. Hep ameliyat dediler. O da beni ürküttü. Bu işin kurtuluşunu olmadığını söylediler. Bu korkuyla Ali Şahabettinoğlu'nun yanına geldim. Şu anda hayatın tadını daha iyi çıkartıyorum. Parmak uçlarıma kadar ağrım vardı. Artık bunlar yok" diye konuştu.

Bursa'daki tedavi merkezinde bel ve boyun fıtığı hastalarının yüzde 98'inde başarılı olan manipülasyon (elle tedavi) yöntemini uygulayan Uzm. Dr. Ali Şahabettinoğlu, Necati Özyurt ile Mustafa Aydın'ın ağrılarından kısa bir sürede kurtulduğunu kaydetti. Şahabettinoğlu, Türkiye'de bilen ve uygulayan az sayıdaki tıp doktorlarından olup, bu tedavinin uygulanmasının bilgi, beceri ve deneyim gerektirdiğini ifade ediyor. Masaj ile ilgisi olmayan bu tedavi yöntemi aynı zamanda klasik bir batı tıbbı tedavisi olup, uygulama sırasında bel bölgesine ellerle birtakım bastırma, germe, döndürme, esnetme teknikleri uygulanıyor. Manipülasyonun (elle tedavi) bel fıtıklarında hafif vakalarda birkaç seans, ileri vakalarda 8-10 seans kadar sürdüğünü söyleyen Uzm. Dr. Ali Şahabettinoğlu, bu yöntemin dünyada çok yaygın olarak kullanılmasına karşın Türkiye'de az sayıda fizik tedavi uzman doktorunun bilip uyguladığını ve hızla yaygınlaşmasına ihtiyaç olduğunu belirtti.


 

Diğer Sağlık ve Beslenme Haberleri için tıklayın


2013.06.21 06:17 - Son Güncellenme: 2013.06.21 06:17 - HABER MERKEZİ
A