Alzheimer riskini düşüren ilaç yolda

Alzheimer riskini düşüren ilaç yolda

Alzheimer ve bunama riskini azaltmayı sağlayacak bir ilacın 5 yıla kadar geliştirilebileceği belirlendi.

2013.12.06 07:14 - Son Güncellenme: 2013.12.06 07:14 - Sağlık - HABER MERKEZİ
A
Alzheimer riskini düşüren ilaç yolda

İngiliz bilim insanları, risk grubundaki kişilerde, Alzheimer ve bunamanın geciktirilmesini sağlayan ilacın hafif bunaması olan hastalarda denendiğini belirtti.

Bir sonraki adımda ilacın, hastalığın ileri aşamasındaki hastalarda deneneceği açıklandı. Sonuçlar verimli olursa, ailesinde bu tür hastalıkların bulunduğu kişilerin, aylık enjeksiyonlarla, ilk belirtiler ortaya çıkmadan ilacı kullanabileceği vurgulandı.

Araştırmacılardan Dr. Eric Karran, geciktirilebilmesi halinde bu hastalıklara yakalananların sayısının yarıya indirilebileceğine dikkati çekti.

Mevcut ilaçlar sadece, Alzheimer ve bunama belirtilerini azaltabiliyor ve hastalıkların ilerlemesini önleyebiliyor.

Yeni eliştirilen ilaç Alzheimer'ın nedeni olduğunu belirtilen beta-amiloid melokülünü hedef alıyor.

Diğer Sağlık ve Beslenme Haberleri için tıklayın


2013.12.06 07:14 - Son Güncellenme: 2013.12.06 07:14 - HABER MERKEZİ
A