Altınörs'ten müzik ziyafeti

Altınörs'ten müzik ziyafeti

Bursa Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası'nın (BSMMMO) 23'üncü Kuruluş Yıldönümü, Çelik Palas Otel'de düzenlenen yemek organizasyonuyla coşkulu bir şekilde kutlanırken, meslek mensuplarının aileleriyle birlikte katıldığı gecede, Türk Sanat Müziği Sanatçısı Nalan Altınörs sahne aldı.

2013.02.21 10:56 - Son Güncellenme: 2013.02.21 10:57 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Altınörs'ten müzik ziyafeti

Bursa milletvekilleri, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile akademik oda başkanlarının da katılımıyla gerçekleşen gecenin onur konuğu ise TÜRMOB Genel Başkanı Nail Sanlı'ydı.  Türkiye genelinde SMMM Odalarının başkan ve yöneticilerinin de katıldığı gecenin açılış konuşmasını BSMMMO Başkanı Mesut Topcu yaptı. Konuşmasına, Bursa'daki bütün akademik odaların aynı çatı altında faaliyetlerini sürdürdüğü BAOB Yerleşkesi'nin aynı zamanda 'Akademik Meslekler Müzesi' haline dönüştürülmesi önerisinde bulunarak başlayan Mesut Topcu, Odalarımız normal faaliyetlerini sürdürürken, müze severlere de akademik mesleklerin geçmişleri hakkında bilgi edinme imkanı sunmuş olacağız" diyerek, uzun süredir çalışmalarını yürüttükleri Bursa Muhasebe Müzesi'nin Mart ayında açılışını yapacaklarını duyurdu.
BURUK BİR MUTLULUK
Kürsüden yaptığı konuşmasında, müze çalışmaları sırasında mesleğin geçmişi hakkında detaylı bilgiye ulaşma imkanı bulduklarını da ifade eden Topcu, şunları söyledi: "Sümerler, ambar kayıtlarını tutabilmek için çivi yazısını icat etmişler. Bu da gösteriyor ki muhasebe mesleği uygarlık tarihi kadar eski bir meslek. Uygarlık tarihi kadar eski olan bir mesleğin, Türkiye'de 1989 yılında yasal statüye kavuşmuş olması, gerçekten gerek mesleğimiz gerekse Türkiye açısından büyük bir kayıp olmuştur. Halbuki, muhasebeye ilişkin yasal düzenlemelerin Hammurabi Kanunları'na kadar dayandığını yine bu çalışmalarımız esnasında gördük. Bu kadar eski bir mesleğin bugün Türkiye'de 23'üncü yılını kutluyor olması, bizlere buruk bir sevinç yaşatmaktadır."
MENFAAT ELDE EDİYORLAR
"Mesleğimizin yasal statüye kavuşmasından rahatsızlık duyan ve durumu halen kabullenemeyen bazı zihniyetlerin olduğunu biliyoruz" diyerek sözlerine devam eden BSMMMO Başkanı Topcu, şöyle konuştu: "Farklı alanlarda ve çeşitli boyutlarda dün olduğu gibi bugün de mesleğimizin önüne bazı engeller konulmak isteniyor. Bu engelleri koyanlar, ya muhasebenin ve denetimin toplumsal yararını anlayamıyorlar ya da statükonun bu haliyle devam etmesinden menfaat elde ediyorlar." Türkiye'de kayıt ve denetim düzeninin hakim kılınması gerektiğini de kaydeden Topcu, sözlerini şöyle sonlandırdı: "Değerli meslektaşlarım, dışarıdan gelen saldırılara karşı mesleğimize ve meslek örgütümüze sahip çıkmalıyız. Vesayet meraklısı siyasetçilerin ve bürokratların meslek örgütümüzü bypass etmelerine asla izin vermemeliyiz."
İŞBİRLİĞİ TALEBİ
Yeni TTK'nın meslek camiasını çok heyecanlandırmışken yapılan değişiklikler ve Kamu Gözetim Kurumu'nun uygulamalarıyla büyük üzüntü yaşadıklarını söyleyerek konuşmasına başlayan TÜRMOB Genel Başkanı Nail Sanlı ise "Kamu Gözetim Kurumu'ndan TÜRMOB'un yürüttüğü denetim programlarının kabulünü ve değerlendirilmesini istiyoruz.  Kamu Gözetim Kurumu'na, programlarımızın bir eksiği, uyum sağlamayan bir kısmı var ise bunu gözden geçirebileceğimizi belirttik. Genel uygulamalar çerçevesinde özellikle dünyada olduğu gibi sicil, tescil, eğitim, staj, sınav ve özellikle disiplin kurullarında birçok yetkiler meslek grupları ile paylaşılır ve yetkiler devredilir. Bizler, bu yetkilerin devrinden ziyade, Kamu Gözetim Kurumu ile bu işleri ortak bir şekilde yürütme isteğimizi ortaya koyuyoruz" diye konuştu. Mesleki sorun ve sıkıntıların çözümü noktasında siyasilerle görüştüklerini vurgulayan Nail Sanlı, "Cumhurbaşkanımız ile başlayan birebir görüşmelerimizi devam ettiriyoruz. Sorunlarımıza duyarsız kalmayacaklarını ümit ediyoruz" dedi.
ALTINÖRS'TEN MÜZİK ZİYAFETİ
Açılış konuşmalarının ardından Çelik Palas Otel'de düzenlenen gece, BSMMMO'nun 23'üncü Kuruluş Yıldönümü'ne özel yapılan pastanın kesilmesiyle devam etti. Pasta kesiminin ardından ise meslek mensuplarından oluşan BSMMMO Türk Sanat Müziği korosu sahne aldı. Sanat müziği eserlerini, Salih Berkmen şefliğinde seslendiren meslek mensupları gecenin ilerleyen saatlerinde sahneyi, Türk Sanat Müziği Sanatçısı Nalan Altınörs'e bıraktı. Alkışlar eşliğinde sahneye çıkan Anltınörs, yaklaşık iki saat boyunca, meslek mensuplarına sanat müziği ziyafeti çekti. Çelik Palas Otel'de gerçekleşen BSMMMO'nun 23'üncü Kuruluş Yıldönümü gecesi,  Oda Başkanı Mesut Topcu'nun Nalan Altınörs'e çiçek takdim etmesi ile sona erdi.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2013.02.21 10:56 - Son Güncellenme: 2013.02.21 10:57 - HABER MERKEZİ
A