Altın Şafak milletvekilinin dokunulmazlığı kaldırıldı
Yunanistan'da, Komünist Partisi'den (KKE) kadın milletvekili Liana Kaneli'yi canlı yayınlanan bir televizyon programında tokatlayan ırkçı-faşist Altın Şafak milletvekili İlias Kasidiaris'in dokunulmazlığı kaldırıldı.
2013.03.13 15:00 - Son Güncellenme: 2013.03.13 15:00 - Dünya - HABER MERKEZİ
Savcılığın Kasidiaris'in yargılanması için parlamentoya gönderdiği talep üçe karşı 205 oyla kabul edildi.
Kasidiaris savunmasında sadece bir tokat attığını, buna karşı savcılık tarafından "bedene tehlikeli şekilde zarar vermek" ile suçlandığını belirterek, "iddianame düzmece" dedi ve mahkemede beraat edeceğini ileri sürdü.
Canlı yayında tokadı yiyen KKE milletvekili Kaneli ise, "Kasidiaris bana 'Komünist, sabun olacaksın' dedi. Pek çok sabun çeşidi vardır, bazıları da kokuludur. Ancak, Nazi pisliğini temizleyebilecek sabun yoktur" ifadesini kullandı.
Kasidiaris, Yunan Ant1 televizyonunda geçen Haziran ayında canlı yayınlanan canlı açık oturumda Kaneli'ye üst üste tokat atmış, Radikal Sol Koalisyon milletvekili İrini Duru'ya da su fırlatmıştı. Yakalanıp suçüstü mahkemesine sevk edilmemek için stüdyodan kaçarak günlerce gizlenmişti.