Alperenlerden Türkmenlere yapılan suikaste tepki

Alperenlerden Türkmenlere yapılan suikaste tepki

Bursa Alperen Ocakları İl Başkanı Hasan Altun, Irak Türkmen Cephesi liderlerine yapılan suikaste tepki gösterdi.

2013.06.29 13:19 - Son Güncellenme: 2013.06.29 13:19 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Alperenlerden Türkmenlere yapılan suikaste tepki


Irak'ın Türklerden arındırılmak istendiğini ve Türklere karşı soykırım yapıldığını söyleyen Altun, "ABD bu ülkeye 10 yıl önce girdiğinde Irak'ta kimyasal silah olduğunu iddia etmiş, bölgede barış ve demokrasi getireceğini vaat etmişti, fakat bunun yerine kan ve gözyaşı bıraktı. ABD askerlerini başkent Bağdat'ta sevinç gösteriyle karşılayan Iraklılar, eski günlerini mumla arıyor" dedi.
ABD'nin ülkeye girme gayesinin amacının Saddam Hüseyin rejimini devirmek olduğunu, bunun dışında ırak halkına hiçbir fayda sağlamadığını belirten Altun, "Iraklılar, ABD ve müttefiklerinin ülkelerini sadece petrol için işgal ettiğini şimdi daha iyi idrak etmiştir. Ancak bu geç kalınmış bir uyanış olmuştur. Amerika, alacağını alan satıcı gibi ülkeden çekilerek halkı bir kaos ortamına sokmuş, ayrıca dış saldırıların yanında Türkmen - Kürt , Alevi - Sünni ayrımı yapan etnik bir çatışma da başlatmıştır. Irak Türkmen Cephesi Genel Başkan Yardımcısı Ali Haşim Muhtaroğlunun şehit edilmesi bu işin sonun olmayacağını gösteriyor. Irak'ta terör olaylarının bitirilmesi için toplanan Türkmen topluluğun arasına giren canlı bombacıların saldırısı neticesinde Muhtaroğlu ile beraber 13 kişi şehit olmuştur" diye konuştu.

Altun, dünyanın gözü önünde yapılan bu olaylara ABD ve Avrupa'nın sessiz kaldığını, İslam ülkelerinin ise dünyanın her yerinde Müslümanlara yapılan katliam ve hain saldırılara tepki göstermemesinin utanç verici bir durum olduğunu sözlerine ekledi.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2013.06.29 13:19 - Son Güncellenme: 2013.06.29 13:19 - HABER MERKEZİ
A