Almanya ortak borçlanmayı reddedecek

Almanya ortak borçlanmayı reddedecek

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Euro bölgesi için ortak borçlanmayı reddedeceklerini belirtti.

2012.12.13 14:12 - Son Güncellenme: 2012.12.13 14:12 - Ekonomi - HABER MERKEZİ
A
Almanya ortak borçlanmayı reddedecek

  Yeni günde gündem ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Almanya Başbakanı Angela Merkel, AB'nin ortak savunma ve işbirliği alanında daha büyük rol oynamaya ihtiyacı olduğunu, AB'nin yeni üyeler için daha sıkı katılım kurullarına ihtiyaç duyduklarını söyledi.

AB ve Euro'nun istikrarına giden yolun uzun ve zorlu olacağının altını çizen Merkel, Maliye Bakanı Schaeuble'nin, AB banka ortak denetçisi anlaşmasında Almanya'nın ana taleplerini kabul ettirdiğine dikkat çekti.

Banka ortak denetçisi konusunda Almanya'nın endişelerinin giderildiğini açıklayan Alman Şansölyesi Yunanistan'ın çabalarının Almanya'nın desteğinin hak ettiğini belirtti.

"Eurgorup'un Yunanistan'a yeni yardım diliminin ödenmesi konusunda bugün anlaşmaya varmasını umuyorum" diyen Merkel,Yunanistan'ın tahvil geri alımı, borç sürdürülebilirliğinin sağlanmasına doğru önemli bir adım olduğunu savundu.

Yunanistan'ın reformları ekonomik büyümeyi artıracağını, bütçe konsolidasyonu için istihdam ve büyümenin gerekli olduğuna değindi.

Avrupa, istikrarın sağlanması konusunda uzun bir yol kat ettiğini belirtirken hala yapılması gereken çok iş olduğunu belirtti.

Alman Başbakan açıklamalarında Almanya, Euro bölgesi için ortak borçlanmayı reddedeceğinin de altını çizdi.

Daha fazla rekabetçi olmak için somut adımlar üzerinde anlaşmak gerektiğini söyleyen Şansölye Avrupa'nın krizden daha güçlü çıkacağına inandığını sözlerine ekledi.
 

Diğer Ekonomi Haberleri için tıklayın


2012.12.13 14:12 - Son Güncellenme: 2012.12.13 14:12 - HABER MERKEZİ
A