Almanya'nın ambargosu MKE'yi harekete geçirdi

Almanya'nın ambargosu MKE'yi harekete geçirdi

Açık ve örtülü ambargolar, Türk Savunma Sanayii'nin yerli ve Milli üretime yönelerek daha da güçlenmesinde etkili oluyor. İnsansız hava araçları teknolojisinde sağlanan başarının ardından Türkiye, Fırtına obüslerindeki motor sorununu da çözdü. Elektrikli olarak dönüşümü sağlanan Fırtına obüsü daha seri hale getirildiği öğrenildi.

2021.09.06 12:46 - Son Güncellenme: 2021.09.06 12:47 - Dünya - HABER MERKEZİ
A
Almanya'nın ambargosu MKE'yi harekete geçirdi

Almanya'nın ihracatta yaşattığı sorunlar üzerine Makine ve Kimya Endüstrisi harekete geçti. Yürütülen Ar-Ge çalışmasıyla Fırtına Obüsü'nün motorları elektrikli hale getirildi. Böylece motor ve güç grubunda dışa bağımlılık sona erdi.

Türk Silahlı Kuvvetleri son yıllarda ağırlıklı olarak Türk Savunma Sanayii'nin geliştirip ürettiği helikopter, insansız hava araçları, askeri gemiler, zırhlı araçlar ve Milli silah sistemlerini kullanmaya başladı. Savunma Sanayiinin milli üretime yönelmesinde açık ve örtülü ambargoların önemli etkisi oldu.

Fırtına obüsünün motorlarının alındığı ülke Almanya, geçmişte Türkiye'nin Azerbaycan'a Ermanistan'la Yukarı Karabağ anlaşmazlığını gerekçe göstererek yerli üretim Fırtına Obüsü satmasına izin vermemişti.

Almanya'nın bu tutumunu sürdürmesi üzerine Türkiye yeni arayışa girdi. Makine ve Kimya Endüstrisi yürüttüğü Ar-Ge çalışmasıyla TSK'nın envanterindeki Fırtına Obüsünü elektrikli hale getirdi. Böylece e-Fırtına'nın motor ve güç grubu tamamen yerli ve milli oldu.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin en stratejik ateş destek vasıtalarından biri olan Fırtına obüsü bu hamleyle daha seri hale geldi. E-Fırtına 1300 beygir güce sahip olacak, 4 saatte hızlı bir şekilde şarj edilebilecek ve 30 kilometre hıza altı saniyede ulaşabilecek.

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2021.09.06 12:46 - Son Güncellenme: 2021.09.06 12:47 - HABER MERKEZİ
A