Almanya'da karıştı

Almanya'da karıştı

Almanya'nın başkenti Berlin ile Hamburg kentinde, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamaları sırasında küçük çaplı olaylar çıktı.

2013.05.02 08:53 - Son Güncellenme: 2013.05.02 08:54 - Dünya - HABER MERKEZİ
A
Almanya'da karıştı

Berlin 'de Kreuzberg semtinde başlayan yürüyüş, kent merkezindeki tarihi Brandenburg Kapısı yakınında sona erdi. Yaklaşık 6 bin kişinin katıldığı yürüyüş sırasında radikal sol bir grup polise taş ve şişe fırlattı. Bir bankanın camları kırıldı, araçlara zarar verildi. Bazı göstericiler yürüyüş güzergahında bulunan binalara çıktı ve meşale yaktı.


Hamburg'da düzenlenen ve yaklaşık bin 400 kişinin katıldığı yürüyüşte bazı kişiler polise şişe ve maytap attı. Polisin, göstericilere tazyikli suyla müdahale etmesi üzerine, yürüyüş erken sonlandırıldı.

İki kentte de polis geniş güvenlik önlemleri aldı. Berlin'de yaklaşık 7 bin, Hamburg'da da bin 600 polis görev yaptı.

Öte yandan, Alman Sendikalar Birliği tarafından Berlin'de düzenlenen etkinliğe katılan binlerce kişi düşük ücretleri protesto etti.

FRANKFURT KUTLAMALARI

Frankfurt kentinde ise aşırı sağcı Milliyetçi Demokrat Partisi (NPD) üyeleri, gösteri yapmak için izin aldıkları Avrupa Merkez Bankası'nın yeni binasının bulunduğu Mainzerlandstrasse'ye Nazi karşıtları tarafından yaklaştırılmadı.

Aralarında Türklerin de bulunduğu Yeşiller Partisi (Die Grünen), Sol Parti (Die Linke), Sosyal Demokrat Partisi'nden (SPD) birçok kişi, ırkçıların gösteri yapacağı Ostbahnhof Tren İstasyonu ve çevresinde toplandı.

Rayların üzerinde oturarak, Nazi sempatizanlarını taşıyan trenin istasyona gelmesini engelleyen karşıt görüşlüler, alana otobüs veya başka ulaşım araçlarıyla gelinmesini engellemek için de yolları ulaşıma kapattı. Polis, raylara oturarak demiryolu ulaşımını engellemeye çalışanları zor kullanarak bölgeden uzaklaştırdı.

Frankfurt polisi basın sözcüsü Rüdiger Reges, yaptığı açıklamada, yaklaşık binin üzerindeki Nazi karşıtlarının eylemi sırasında tatsız olay yaşanmadığını bildirdi.

BREMEN

Bremen'de Alman Sendikalar Birliği öncülüğünde düzenlenen 1 Mayıs kutlamaları, "İyi iş, güvenli emeklilik. Sosyal Avrupa" sloganıyla gerçekleştirildi. Dini ayinle başlayan programa katılan Alman Sendikalar Birliği üyeleri ve siyasi parti temsilcilerinden bir grup, kent merkezindeki pazar yerinde toplandı.

Burada konuşma yapan Alman Sendikalar Birliği Başkanı Annette Dürring, iş piyasasının hiç de iyi gitmediğine dikkati çekerek, bunun siyasete de yansıyacağını belirtti.

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2013.05.02 08:53 - Son Güncellenme: 2013.05.02 08:54 - HABER MERKEZİ
A