Almanya'da iki kafeye silahlı saldırı

Almanya'da iki kafeye silahlı saldırı

Almanya'nın Hanau kentinde iki nargile kafeye düzenlenen silahlı saldırılarda toplam 9 kişi yaşamını yitirdi, 5'i ağır olmak üzere çok sayıda kişi yaralandı. Polis operasyonunda, biri olayın faili olduğu belirtilen 2 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi.

2020.02.20 07:05 - Son Güncellenme: 2020.02.20 11:10 - Dünya - HABER MERKEZİ
A
Almanya'da iki kafeye silahlı saldırı
01:25 Almanya'da iki kafeye silahlı saldırı: 8 ölü

İLGİLİ VİDEO

Almanya'da iki kafeye silahlı saldırı: 8 ölü

Almanya'nın Hessen eyaletindeki Hanau kentinde gerçekleştirilen iki ayrı silahlı saldırıda toplam 9 kişi hayatını kaybetti.

Saldırganların otomatik silahlarla ateş açtığı iki kafede, 5'i ağır çok sayıda kişi de yaralandı.

Alman güvenlik güçlerinin 2 kişi olduğu belirtilen ve koyu renk bir araçla kaçan saldırganları yakalama çalışmaları sürerken, saldırının faillerinden biri olduğu belirtilen kişinin evine operasyon düzenlendi. Bu kişi ile birlikte evdeki bir başka kişinin hayatını kaybettiği belirtildi.

Güney Hessen Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, saldırı Heumarkt ve Kurt Schumacher caddeleri üzerindeki iki ayrı kafede gerçekleşti. İki kafe arasında yaklaşık 2,5 km mesafe bulunduğu, sahiplerinin de farklı kişiler olduğu belirtildi.

Yerel saatle 22.00 sularında gerçekleşen saldırıların nedeniyle ilgili henüz bir açıklama gelmezken; iç hesaplaşma, çete savaşı ya da ırkçılık üzerinde duruluyor.

Öte yandan görgü tanıkları, saldırı sırasındaki panik anında kafede Türkçe konuşan müşterilerin olduğunu söyledi.

POLİS HALKTAN YARDIM İSTEDİ

AA Muhabiri Mesut Zeyrek, saldırıyla ilgili paylaştığı son bilgilerde mafya hesaplaşması söylentilerinin öne çıktığını ve resmi olarak açıklanmasa da hayatını kaybeden ve yaralılar arasında Türklerin de olduğunun iddia edildiğini söyledi. AA Muhabiri Zeyrek'in açıklamaları şöyle: 

"Polisin açıklamasına göre sekiz ölü var ve çok sayıda yaralı var. Polis saldırıyla ilgili arka planın henüz bilinmediğini söyledi. Saldırının gerçekleştiği yerlerin arasındaki mesafe 2 - 3 kilometre, arabayla 5-10 dakika ulaşılabilecek kısa bir mesafe. Saldırganlara iki kişi denmişti ama daha fazla olabilir diye bilgi paylaşılıyor. Polis halktan yardım istedi.

Resmi olarak uyrukları açıklanmadı ama maalesef ölenler ve yaralananlar arasında Türklerin de olduğu söyleniyor. Burada olaylar netleşene kadar bir kimlik açıklama söz konusu olmuyor.

Saldırganlar aranıyor, yakalanacak ve ifadeleri alınacak. Mafya hesaplaşması, Rus mafyası deniyor. O bölgede yaklaşık 100 bin kişi yaşıyor. Ve Türk, Arap, Rus gibi yabancı kökenlilerin yaşadığı bir semt. O mekanları çalıştıran kişiler de aynı şekilde yabancı kökenli insanlar..."

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2020.02.20 07:05 - Son Güncellenme: 2020.02.20 11:10 - HABER MERKEZİ
A