Alman eşten örnek hareket

Alman eşten örnek hareket

KAHRAMANMARAŞLI 63 yaşındaki Yusuf Bal, gençlik yıllarında gittiği Almanya'da çalıştı ve burada evlendi. Yusuf Bal 2 yıl önce Alman eşi Monica Bal ile memleketi Kahramanmaraş'ın Andırın İlçesi'ne döndü, Anacık Köyü'ne yerleşti. Gurbetçi Yusuf Bal, eksikliğin giderilmesi için mezunu olduğu köy okuluna yemekhane yaptırdı.

2013.04.17 11:01 - Son Güncellenme: 2013.04.17 11:01 - Güncel
A
Alman eşten örnek hareket

Anacık Köyü'nde dünyaya gelen; ilk ve ortaokul eğitimini burada alan Yusuf Bal, gençlik yıllarında Almanya'ya işçi olarak gitti. 40 yıl Almanya'da kalan Yusuf Bal, 6 yıl önce eczacı olan Monica ile hayatını birleştirdi. Yusuf ve Monica Bal çifti, 2 yıl önce Türkiye'ye dönerek Anacık Köyü'ne yerleşti.

70 BİN LİRA HARCADI

Taşımalı eğitim kapsamında çevre köylerden de öğrencilerin geldiği Anacık Köyü İlk ve Ortaokulu'nda, her gün ilçe merkezinden getirilen yemekleri alan öğrencilerin okul bahçesi veya sınıflarda yediğini gören Bal çifti, okula yemekhane yaptırmaya karar verdi. Yusuf Bal ve Alman eşi Monica, yetkililerle paylaştıkları düşüncelerine onay verilmesinin ardından okulun bahçesine 70 bin lira harcayarak yemekhane yaptırdı. 2 ay süren çalışma ile hazır hale getirilen 150 kişilik yemekhanenin açılışı için tören düzenlendi. Törene; Andırın Kaymakamı Alper Çifci, Belediye Başkanı Baki Tezcan, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Hakan Üzümcü, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yakup Dal, İlçe Emniyet Amiri Zafer Aslan, Andırın Gençlik ve Spor Müdürü Halil İbrahim Doğan, Andırın Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Erol Doğan, öğretmen, öğrenci ve köy sakinleri katıldı. Törende konuşan Andırın Kaymakamı Alper Çifci, "Okulumuza böyle güzel bir eser kazandıran hayırsever Yusuf Bal'a ve eşine ne kadar teşekkür etsek azdır. Öğrencilerimizin yaşadığı bir eksikliği gidermenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bu bina sadece yemekhane olarak değil, öğrencilerin sosyal ve kültürel aktivitelerinin yanı sıra, aile hekimlerimizin de çalışma yapılabileceği bir salon olarak da hizmet verebilecek" dedi.

Yusuf Bal ise eğitim aldığı okula ve doğduğu köye hizmet etmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Yapılan konuşmaların ardından yemekhanenin açılış kurdelesi kesildi ve Kaymakam Çiftçi hayırsever Yusuf Bal'a teşekkür plaketi verdi.
 

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2013.04.17 11:01 - Son Güncellenme: 2013.04.17 11:01 - Ramazan Acar
A