Alman eski C.Başkanının sözcüsü de yargılanıyor

Alman eski C.Başkanının sözcüsü de yargılanıyor

Hannover'de eski Alman Cumhurbaşkanı Wulff'tan sonra şimdi de danışman ve sözcüsü Glaeseker rüşvetten yargılanıyor.

2013.12.09 11:02 - Son Güncellenme: 2013.12.09 11:02 - Dünya - HABER MERKEZİ
A
Alman eski C.Başkanının sözcüsü de yargılanıyor

Eski Alman Cumhurbaşkanı Christian Wulff'un Hannover Eyalet Mahkemesinde yargılanması devam ederken, en yakın güvendiği adamı olarak bilinen danışman ve sözcüsü Olaf Glaeseker'in de bugün yargılanmasına başlanıyor. Bir film yapımcısının Münih'te yaklaşık 750 Avroluk otel masraflarını ödediği gerekçesiyle eski Aşağı Saksonya Eyalet Başbakanı ve Federal Cumhurbaşkanı Wulff'un yargılanmasına yaklaşık 4 hafta önce başlanmıştı. Wulff'un danışman ve sözcüsü 52 yaşındaki Glaeseker de rüşvet almakla suçlanıyor.

Hannover Başsavcılığının iddiasına göre Aşağı Saksonya Eyaleti hükümet sözcülüğü yaptığı sıralarda Glaeseker, kendisiyle birlikte yargılanan organizatör Manfred Schmidt'e ait İspanya ve Fransa'daki mekanlarda 9 defa tatil yapmış ve 19 kez de toplam 12 bin Avroluk uçuş bedellerini Schmidt'e ödetmiş. Bunlara karşılık olarak Schmidt'in 2007'den 2009'a kadar düzenlediği 'Kuzey-Güney Diyaloğu' şölenleri için sponsor bulmasına yardımcı olmuş. Glaeseker'in yaklaşık 650 bin Avro sponsor parası temin ettiği bildirildi. Schmidt'in de organize ettiği 3 programdan yaklaşık 1 milyon Avro para kazandığı iddia ediliyor. 'Kuzey-Güney Diyalog' programı ile kuzeydeki Aşağı Saksonya Eyaleti ile güneydeki Baden-Württemberg Eyaleti ileri gelenleri arasında bağlantılar kurulması amaçlanıyordu.

Glaeseker ve Schmidt, Başsavcılığın suçlamalarını kabul etmeyerek aralarındaki arkadaşlığın 'Kuzey-Güney Diyaloğu'ndan çok daha önceye dayandığını, İspanya ve Fransa'daki Glaeseker'in tatil yaptığı evlerin turistik mekanlar olmadığını, Schmidt'e ait özel meskenler olduğunu belirttiler. Glaeseker, sponsor arama çalışmalarını da bir hükümet görevlisi olarak değil, Eyalet yönetiminin menfaati için ferdi bir çalışma olarak yaptığını söyledi.

Mahkeme yargıcı Renata Bürgel, Glaeseker ve Schmidt'in yargılanmaları için gelecek yıl Nisan ayı ortasına kadar bir süre belirledi. Bu yargı sürecinde eski Cumhurbaşkanı Wulff'un da tanık olarak ifadesine başvurulacak.

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2013.12.09 11:02 - Son Güncellenme: 2013.12.09 11:02 - HABER MERKEZİ
A