Aliyev, TBMM Başkanı Mustafa Şentop'u kabul etti

Aliyev, TBMM Başkanı Mustafa Şentop'u kabul etti

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mustafa Şentop ve beraberindeki heyeti kabul etti.

2021.07.27 12:21 - Son Güncellenme: 2021.07.27 12:21 - Siyaset - HABER MERKEZİ
A
Aliyev, TBMM Başkanı Mustafa Şentop'u kabul etti

TBMM Başkanı Şentop, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın selamlarını Cumhurbaşkanı Aliyev'e iletti.  Aliyev, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın selamlarından dolayı teşekkür ederek, kendisinin de selamlarının iletilmesini istedi.

Görüşmede, TBMM Başkanı'nın ziyaretinin Azerbaycan ile Türkiye arasındaki ilişkilerin daha da güçlenmesine katkı sağlayacağı belirtildi. Mustafa Şentop başkanlığındaki heyetin Şuşa'ya yapacağı ziyaretin önemine değinilerek, Azerbaycan ve Türkiye Cumhurbaşkanları arasında imzalanan müttefiklik ilişkilerine yönelik Şuşa Beyannamesi'nin ilişkileri daha üst seviyeye taşınmasına hizmet ettiği, Azerbaycan ve Türkiye arasında bütün alanlarda başarılı işbirliği olduğu kaydedildi.

Azerbaycan, Türkiye ve Pakistan Meclis Başkanlarının Bakü'de yapılacak ilk üçlü toplantısının önemine dikkat çekilerek, toplantının üç ülke arasındaki mevcut birliği sergilediği belirtilen görüşmede, Azerbaycan, Türkiye ve Pakistan arasında kardeşlik ilişkilerinin olduğu vurgulandı ve Vatan Muharebesi'nin ilk anlarından itibaren hem Türkiye hem de Pakistan'ın Azerbaycan'a verdiği desteğin ne kadar önemli olduğunun altı çizildi.

Üç ülke arasındaki işbirliğinin geniş anlamda Avrasya'da işbirliği için yeni bir çerçeve oluşturduğu kaydedildi.

Görüşmede, ayrıca Azerbaycan-Türkiye parlamentolar arası işbirliğinin de başarıyla geliştiği aktarıldı ve iki ülke arasındaki dostluk ve kardeşlik ilişkilerinin bundan sonra da güçlendirileceği ve geliştirileceğine olan inanç ifade edildi.

Diğer Siyaset Haberleri için tıklayın


2021.07.27 12:21 - Son Güncellenme: 2021.07.27 12:21 - HABER MERKEZİ
A