Ali Babacan ekonomi konulu toplantı için Çin'e gidiyor

Ali Babacan ekonomi konulu toplantı için Çin'e gidiyor

Geçen hafta Atina'da düzenlenen "dış politika" ağırlıklı uluslararası bir toplantıya katılan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, şimdi de "ekonomi" konulu bir toplantı için Çin'e davet edildi.

2024.05.23 10:02 - Son Güncellenme: 2024.05.23 10:02 - Güncel - KARAR
A
Ali Babacan ekonomi konulu toplantı için Çin'e gidiyor

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, uluslararası arenada toplantılara katılmaya devam ediyor. Geçen hafta Atina'da düzenlenen "dış politika" ağırlıklı uluslararası bir toplantıya katılan Babacan, şimdi de "ekonomi"nin ele alınacağı önemli bir toplantı için Çin'e davet edildi.

26 MAYIS'TA ÇİN'E GİDİYOR

Babacan, 26-28 Mayıs tarihleri arasında Çin'in Hangzhou şehrinde gerçekleştirilecek olan toplantıda konuşma yapacak. Bu etkinlik, Tsinghua Üniversitesi ve Reinventing Bretton Woods Committee'nin ortaklaşa düzenlediği bir konferans olup, uluslararası parasal ve finansal sistemin 80 yıllık geçmişinin değerlendirilmesini ve daha kapsayıcı bir sistemin inşa edilmesi için atılması gereken adımların tartışılmasını amaçlıyor.

ÜLKELERİN BAKANLARI VE MB BAŞKANLARI DA BULUNACAK

Toplantıya, farklı ülkelerden Hazine ve Maliye Bakanları, Merkez Bankası Başkanları, üst düzey finans yöneticileri ve akademisyenler katılacak. Ali Babacan'ın bu seçkin katılımcılar arasında yer alması, uluslararası finansal sistemdeki deneyimi ve bilgi birikimi ile dikkat çekiyor. Babacan'ın konuşmasında, geniş kitlelerin refahını artırıcı ekonomik politikalar ve uluslararası finansal sistemde reform önerileri üzerinde durması bekleniyor.

GEÇTİĞİMİZ HAFTA DA YUNANİSTAN'DAYDI

Babacan, geçen hafta, farklı ülkelerin başbakan ve bakanlarının üye olduğu düşünce kuruluşu DIKTIO'nun davetlisi olarak Yunanistan'a gitmiş ve orada da önemli bir konuşma yapmıştı. Babacan, DEVA Partisi'ni kurmadan önce de küresel finansal sistemin herkes için kapsayıcı hale getirilmesi için yapılması gereken reformlar konusunda G20 tarafından oluşturulan 16 kişilik "akil insanlar" grubunda yer almıştı. 2017 yılında yapılan bu grubun toplantısında hazırlanan ve G20'ye sunulan rapor, 2018 yılının ekim ayında yayınlanmıştı.

Çin'deki konferans, uluslararası finans ve ekonomi çevrelerinde büyük ilgi uyandırmış durumda. Ali Babacan'ın katılımı ve yapacağı konuşma, özellikle Türkiye'nin ekonomik politikalarına dair önemli mesajlar içerecek. Babacan, bu tür platformlarda Türkiye'nin ve DEVA Partisi'nin vizyonunu paylaşma fırsatı bulurken, uluslararası ekonomik işbirliğine dair görüşlerini de ifade edecek.

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2024.05.23 10:02 - Son Güncellenme: 2024.05.23 10:02 - KARAR
A