Ali Babacan'dan Erdoğan'a mesaj (ÖZEL HABER)

Ali Babacan'dan Erdoğan'a mesaj (ÖZEL HABER)

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeni hükümet sisteminde herhangi bir başarısı olmadığını söylerken, "Anlattığı hep eskiler" diye konuştu.

2021.09.27 13:25 - Son Güncellenme: 2021.09.27 13:36 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Ali Babacan'dan Erdoğan'a mesaj (ÖZEL HABER)

AYSIN KOMİTGAN / BURSADA BUGÜN

Bursada Bugün'e özel açıklamalarda bulunan DEVA Partisi lideri Ali Babacan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendisiyle ilgili söylemlerini yanıtladı. Geçmiş dönemlerde beraber yol yürüdüğü Erdoğan'ın şahsı için de Türkiye için çalıştıklarını aktaran Babacan, "Bizim için değişen bir şey yok. Şimdi de ülkemiz için çalışıyoruz. İnanmadığımız hiçbir konuda adım atmadık. Talimat var diye doğru bildiğimizden şaşmadık. Yaptığımız işler de iyi olunca kimse bir şey diyemedi" dedi.

BAŞARILI YILLAR HEP ESKİDE
Yaklaşık olarak 3 yıl 3 aydır tüm yetkilerin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisinde olduğunu vurgulayan DEVA lideri Ali Babacan, " Bu süreçte herhangi bir başarıdan söz edebilir mi? "Ülkenin milli gelirini artırdım ya da enflasyonu veya faizi düşürdüm" diyebiliyor mu? Hep eskilerden bahsediyor başarı olunca. Ekonomist olduğunu söylüyor, buyursun yapsın. İnsanlar iyiyi gördü, şimdi ise gördüğünden geri düştü. Bizim iktidarımızda hak etmeden birden fazla maaş alanlar haricinde herkes yeniden gördüğüne kavuşacak" açıklamasında bulundu.

İTTİFAK BOZULURSA SEÇİM OLUR
Seçim konusuna dair açıklamalarda bulunan Ali Babacan, " Yeni yasaya göre ya Meclis ya da Cumhurbaşkanı Erdoğan bu konuda yetkilidir. Cumhur İttifakı'nda ortaklık bozulursa ülke apar topar bir seçime gidebilir. Ellerindeki gücü riske atacak bir adım atılacağını sanmıyorum. İleri doğru manevra şansı varken bunu da değerlendirirler. Hükümetin 'erken seçim yok' söylemini çok ciddiye almamak gerekiyor. Daha önce de verdikleri sözleri bozmuşlardı" diye konuştu.

PARLAMENTER SİSTEM İSTİYORUZ
İttifaklara dair yorum da yapan Babacan, "İttifaklar aslında sadece seçim döneminde oluyor. Ondan sonrakiler ise gönül birlikteliğidir. Biz hiçbir ittifakın içinde değiliz. Parlamenter sistem istiyoruz. Bunu isteyen partilerle de diyalog halindeyiz. Tek bir partinin kararı da olamaz parlamenter sistemde. Biz seçimden sonraya bırakmayalım, vatandaşın karşısına tek bir parlamenter sistemiyle çıkalım istiyoruz. Bu bir ittifak değil, parlamenter sistem için işbirliği çabasıdır. Her partinin ayrı bir çabası var bunu tek bir çalışma haline getirmek istiyoruz. Cumhur İttifakı ise başkanlık sistemini kökleştirmek istiyor. Para verip herhangi bir anket çalışması da yaptırmadık. Anketlere katılmak isteyen çok vatandaş var. Takip ediyoruz ama gerçekten toplumun nabzını tutup tutmadığını veya eğilimi veriyor mu emin değiliz. AK Parti ve MHP'nin ankette yüksek çıkan yerlerde sahada aynı sonuç çıkmıyor " dedi.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2021.09.27 13:25 - Son Güncellenme: 2021.09.27 13:36 - HABER MERKEZİ
A