ALEVLER ARASINDA YAŞAM SAVAŞI

ALEVLER ARASINDA YAŞAM SAVAŞI

Bursa'nın İnegöl İlçesi'ndeki Sağlık Meslek Lisesi'nde düzenlenen tatbikat gerçeğini aratmadı. Senaryo gereği okuldaki yangında mahsur kalan öğrenciler pencerelerden hava yastığına atlarken, mahsur kalan bir itfaiye görevlisi ise yanmaz elbiseleriyle alevlerin arasına dalan arkadaşlarınca kurtarıldı.

2011.03.01 11:08 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
ALEVLER ARASINDA YAŞAM SAVAŞI

Sivil Savunma günü sebebiyle Salih İbrahim Kırcalı Sağlık Meslek Lisesi'nde sivil savunma ve itfaiye ekiplerince tatbikat düzenlendi. İlk olarak okulun bahçesinde yangın söndürme tatbikatı gerçekleştirildi. Daha sonra itfaiye ekipleri okuldaki yangına müdahale ettiler. Yangın esnasında okulun üst katında mahsur kalan öğrenciler pencerelerden bahçedeki hava yastığına atlayarak kurtarıldı.

Tatbikat, bir inşaatın temel çalışması nedeni ile çökmesi sonucu enkaz altında kalan vatandaşın kurtarılmasıyla devam etti. Sıkışmalı trafik kazasında ise şoför mahallinde yaralı halde bekleyen sürücü kurtarıldı. Elektrik kontağından çıkan tek katlı ahşap evdeki gökyüzüne yükselen alevler de kısa sürede bastırıldı. Yangına müdahale esnasında bir itfaiye görevlisi temsili olarak yaralandı. Yanmaz elbise ile alevlerin üzerine atlayan iki itfaiye görevlisinin yangında mahsur kalan arkadaşını kurtarma gösterisi ise adeta nefesleri kesti.

Merdivenli araç vasıtasıyla 32 metre yukarıya çıkan iki itfaiye personelinin, aracın sepetine bağlanan halat yardımı ile yere inerken, Türk Bayrağı açmalarının alkış aldı. İtfaiye ekipleri Türk Bayrağını öperek Kaymakam Durmuş Gençer'e takdim ettiler.

Etkinliği Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Şen, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk, İtfaiye Müdürü Hüseyin Kurt, bazı okul müdürleri ile öğretmenler ve öğrenciler de heyecanla izlediler.

 

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2011.03.01 11:08 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - HABER MERKEZİ
A