Alevi ve Sünni işadamları iftarda birlik mesajı verdi

Alevi ve Sünni işadamları iftarda birlik mesajı verdi

Bursa'da faaliyet gösteren Ehlibeyt işadamları tarafından düzenlenen birlik ve dayanışma iftarı ile Alevi ve Sünni işadamları bir araya geldi.

2013.07.17 23:51 - Son Güncellenme: 2013.07.17 23:52 - Bursa Bölge
A
Alevi ve Sünni işadamları iftarda birlik mesajı verdi


Bursa'da faaliyet gösteren Ehlibeyt işadamları tarafından düzenlenen birlik ve dayanışma iftarı Alevi ve Sünni işadamlarını bir araya getirdi. Çelik Palas Otelde düzenlenen iftara Alevi ve Sunni işadamları ile Bursa protokolü katıldı. İftarda konuşan Vali Şahabettin Harput, bugünkü organizasyonun Türkiye'de ilklerden biri olduğunu belirterek, "Bu ilin valisi olarak bundan büyük gurur duyuyorum ve düzenleyenleri tebrik ediyorum. Öyle inanıyorum ki bu birlikteliğin gerisinde ne siyaset hesabı var, ne ticaret hesabı var, ne başka bir maksat var. Sadece ve sadece sevgi var, samimiyet var" dedi.
İşadamı Sedat Doğan da gayelerinin dostluk ve kardeşliği pekiştirmek ve aradaki köprüleri sağlamlaştırmak olduğunu ifade ederek, "Oldukça zor bir coğrafyada yaşıyoruz. Bu coğrafyada kimi farklılıklar kolayca derinleştirilerek araya suni ayrılıklar konmaktadır. Tabiri caizse insanımızın bir araya gelmemesi için türlü türlü bahaneler üretilmekte, aynı toprağın aynı kader birliğinin parçası olan bu güzel insanlar sen-ben kavgasına çekilmektedir. Bizler bütün Anadolu insanı olarak aynı gemideyiz" şeklinde konuştu.
Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin de, belediyeler olarak vatandaşa ramazan ayını en iyi şekilde yaşatmak için çalıştıklarını ifade etti.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2013.07.17 23:51 - Son Güncellenme: 2013.07.17 23:52 - Zeynep Çelik
A