Alev alev yanan teknedeki denizciler ölümden döndü

Alev alev yanan teknedeki denizciler ölümden döndü

MUĞLA'nın Marmaris İlçesi, Yeşilova Körfezi'nde, makine dairesinde patlama meydana gelen gezi teknesi alev alev yandı.

2013.05.09 15:37 - Son Güncellenme: 2013.05.09 15:39 - Yaşam
A
Alev alev yanan teknedeki denizciler ölümden döndü

Teknede bulunan dört kişi kendilerini denize atarak ölmekten kurtuldu. Çevreden yetişenlerin yardımı ile sudan çıkarılan denizciler, Marmaris Devlet Hastanesi'nde tedaviye alınırken, patlamanın etkisiyle paramparça olan ve tamamen yanan tekne battı.

47 yaşındaki Osman Arıcanlı'ya ait 'Berliner-1' adlı 13 metrelik ahşap gezi teknesinde sezon hazırlıkları yapılırken, dün saat 17.00 sıralarında Yeşilova Körfezi, Söğüt Koyu açıklarında, makine dairesinden yanık kablo kokusu gelmeye başladı. Teknenin kaptanı 47 yaşındaki Süleyman Sırrı Nallıoğlu kontrol için aşağıya inmek isterken makine dairesinde büyük bir patlama oldu. Kaptan Nallıoğlu ile birlikte, tekne sahibi Osman Arıcanlı ve denizciler 45 yaşındaki Ali Rıza Yalçın ile 55 yaşındaki Fatih Duyan kendilerini denize attı.

Patlama sesini duyan yakındaki tekne sahiplerinin ihbarı üzerine, Sahil Güvenlik Marmaris Grup Komutanlığı'na bağlı Datça'da konuşlu bulunan 'TCS G-2' adlı SG botu denizcilerin yardımına koştu. Sudaki dört denizci, tesadüfen olay yerinden geçen 'Bayrak' adlı gezi teknesine alındı. Denizciler, bu sırada olay yerine ulaşan sahil güvenlik botuna nakledilerek, Bozburun Limanı'na götürüldü. Burada bekleyen kara ambulansına alınan denizciler, Marmaris Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Patlamayla birlikte meydana gelen yangında dumandan etkilenen Ali Rıza Yalçın ile Fatih Duyan hastaneye yatırılırken, diğer iki denizcinin tedavileri ayakta yapılıp, taburcu edildi.

Patlamanın yakıt tankında meydana geldiği sanılırken, yaklaşık 50 bin liralık zararın olduğu ve tekne sahibi hakkında taksirle deniz kirliliğine yol açtığı gerekçesiyle işlem yapılacağı öğrenildi.

Diğer Yaşam Haberleri için tıklayın


2013.05.09 15:37 - Son Güncellenme: 2013.05.09 15:39 - Zeynep Çelik
A