Albayrak: 'Kim ne yaparsa yapsın vız gelir tırıs gider'

Albayrak: 'Kim ne yaparsa yapsın vız gelir tırıs gider'

Enerji Bakanı Albayrak "Birileri bir operasyon yapmaya çalışıyor. Biz işimize bakacağız. Kim ne yaparsa yapsın. Biri notu indirmiş diğeri kadırmış. Vız gelir tırıs gider" dedi.

2016.09.28 23:07 - Son Güncellenme: 2016.09.28 23:13 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
Albayrak: 'Kim ne yaparsa yapsın vız gelir tırıs gider'

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak,  Türkiye'nin büyümesinden, ekonomisinden, yatırımından vazgeçemeyeceğini  belirterek, "Enerji sektöründe gelecek dönemde çok önemli yatırım ve projelere  imza atacağız. Yıl sonuna doğru hem yerli kömürle hem de güneşte ilk ihalemizi  yaparak Türkiye'nin aynı zamanda bir üretim Ar-Ge merkezi olması noktasında bir  ilki gerçekleştirmek için adımları atacağız." dedi. 

Albayrak, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi ve Enerji Piyasası Düzenleme  Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz'ın da katıldığı, Bereket Enerji Grubu'na ait  ADM-GDZ Çağrı Merkezi'nin açılışında konuştu.

Açılışın çok büyük bir resmin başlangıcı olduğunu dile getiren  Albayrak, 2016 yılı Mayıs ayında elektrik dağıtım sektörüyle ilgili yıllık  yapılan toplantıda bazı önemli kararlar aldıklarını ve bu kararlarla daha  kaliteli hizmet verilmesi noktasında önemli bir süreci başlattıklarını anlattı.

Albayrak, elektrik dağıtım sektörünün yaklaşık 7 yıl önce  özelleştirildiğini hatırlatarak, şöyle devam etti:

"Türkiye haritası 21 dağıtım bölgesine ayrıldı ve tamamının özel  sektöre devredilmesiyle birlikte esas hedefi müşteriye layık olduğu düzeyde bir  hizmet verme noktasında önemli bir süreç başladı. 2013 sonrasında ekonomik  dalgalanma ve artan maliyetlerle yaşanan sıkıntılar sonrasında biz 2016 yılı  itibarıyla yeni bir dönemi açalım istedik. Memnuniyet noktasında hem halkımızın  hem de yatırımcının memnuniyetini sağlamak durumundayız. Geçtiğimiz 14 yıl içinde  Türkiye'de AK Parti iktidarında enerji sektöründe çok büyük bir başarı hikayesi  ortaya koyduk. Büyük yatırımlar ortaya koyduk, önemli adımlar içerisindeyiz. Bu  da beraberinde Türkiye'de özellikle enerji sektöründe altyapıyla alakalı büyük  yatırımları beraberinde getiriyor. Türkiye'nin büyümesi enerji sektörüyle eş  güdümlü bir şekilde devam ediyor. Bu da yatırımların kurumsallaşması ve halka  memnuniyet noktasında dönmesini gerektiriyor."

Yıl sonuna açılışlarının tamamlanacağı 9 çağrı merkezinde 2 binden  fazla istihdam sağlanacağını ifade eden Albayrak, bunun bir diğer ayağının da  teknik personel ihtiyacıyla ilgili olduğunu söyledi. Bakan Albayrak, gelecek yıla  kadar istihdam oluşturulacak teknik personel ile elektrikteki sıkıntı ve  arızalara daha hızlı müdahale edecek yeni bir yapılanma ortaya çıkacağını  belirtti.

Elektrik dağıtım sektörünün enerji sektöründe yaklaşık 40 milyon  haneye ulaşması itibarıyla hayati olduğuna işaret eden Albayrak, "Maalesef  Türkiye'mizin büyümesinin yanında altyapı ihtiyacını karşılamak için yatırım  hamlesi ve bunu tamamlamak için de önümüzde birkaç yıl var. Bundan yaklaşık 30  sene önce kurulan bir şebeke sistem altyapısı var. O günkü 20 bin megavatların  ihtiyacını karşılayacak düzeyde. İktidara geldiğimizde bu kapasite 30 küsür bin  megavat ve bugün itibarıyla 70 bin megavatı geçmiş durumda. Bireysel tüketim  talebini ise her gün artıran bir ülkeden bahsediyoruz." diye konuştu.

"Enerjide şerit sayısını artırmalıyız"

Sektördeki durumu her geçen gün araba sayısının arttığı iki şeritli  bir yola benzeten Albayrak, şunları kaydetti:

"Sadece yolu asfaltlamak değil, şerit sayısını da artırmamız gereken  bir süreç bu. Bununla ilgili bir yatırım sürecini başlattık. Bunun ayaklarından  birisi olan halkımızın şikayetlerini dile getireceği çağrı merkezi görevlisi  başına düşen abone sayısını uluslararası standartlara çekmek için çok yoğun bir  dönemi başlattık. 21 dağıtım bölgesi içinde sistematik ve kurumsal yapısı  itibarıyla Avrupa mükemmellik kalite ödülünü alabilecek düzeyde bu dönüşümün  gerçekleştirilmesini istiyoruz. İnşallah bu dönüşümü gerçekleştiren ilk firma da  AYDEM olur. Burada çok yönlü bir kazan-kazan oyunu var. Biz bunu söyledik. Kamu  memnun değil, vatandaş şikayet ediyor ve şirketler de mutsuz. Biz de dedik ki  kalite ve verimlilik olduğu sürece müşteri memnun olur, memnun olduğu ölçüde  şirketin kurumsallık değeri her geçen gün artar, kamu olarak da vatandaşımıza  sistematik kaliteli hizmeti vermekten mutlu oluyoruz. Bu çerçevede uzun soluklu  bir süreç."

Albayrak, enerji sektöründe gelecek dönemde çok önemli yatırım ve  projelere imza atacaklarını söyledi.  

Türkiye'nin büyümesinden, ekonomisinden, yatırımından  vazgeçemeyeceğini ve bunu yapmak için de her zamankinden çok daha fazla çalışmak  zorunda olduklarını vurgulayan Albayrak, "Bu şuurdan hareketle doğalgaz sektörü,  enerji üretim, madencilik sektörleri başta olmak üzere yerli ve yenilenebilir  dönüşümü atacağımız adımları hayata geçiriyoruz. Yıl sonuna doğru hem yerli  kömürle hem de güneşte ilk ihalemizi yaparak Türkiye'nin aynı zamanda bir üretim  Ar-Ge merkezi olması noktasında bir ilki gerçekleştirmek için adımları atacağız."  ifadelerini kullandı.

"15 Temmuz milat"

Albayrak, 2023, 2070 hedeflerinden bahsetmek için vizyonun uzun  soluklu çizilmesi gerektiğine dikkati çeken Albayrak, "Buradan hareketle  ülkemizin başkumandanı, lideri Cumhurbaşkanı'mızın ortaya koyduğu vizyondan  hareketle 15 Temmuz'dan daha çok çalışmak zorunda olduğumuzun farkındayız.  Türkiye, 15 Temmuz'da çok büyük bir milat yaşadı. 15 Temmuz, kelimelerin  tükendiği, 79 milyon insanın canını hiçe sayma pahasına demokrasiye ve milletine  bütün dünyaya haykırdığı bir tarih olarak kayıtlara geçti." dedi.

15 Temmuz darbe girişimine karşı uluslararası camiadan gelen  tepkilerle ilgili bir anektodu da paylaşan Albayrak, bakanlıkta Venezuela'dan  gelen heyetteki görevli Dış İşleri Bakanı'nın "Sizleri tebrik ediyoruz, bir dünya  rekoru kırdınız. 79 milyon insanınızla Türkiye olarak bizim 2002'de darbeyi terse  çevirme rekorunu geçerek 10 saatte tüm süreci alaşağı ederek bizim rekorumuzu  kırdınız" diye kendilerini tebrik ettiğini anlattı.

"Vız gelir tırıs gider"

Albayrak, 15 Temmuz'dan sonra Türkiye'nin büyük bir takdirle  izlendiğini ve bu durumun da daha büyük bir sorumluluk ve vebal oluşturduğunu  belirterek, şunları söyledi:

"Mücadele bitmeyecek, çalışma bitmeyecek. Tüm bu kazanımlarımızı daha  iyiye taşıma noktasında daha fazla çalışma azmimiz bitmeyecek. Algı  operasyonlarına felaket tellallığına bakmayın, biz işimize bakacağız, sonuna  kadar mücadelemizde uyanık ve teyakkuzda olacağız, Türkiye'nin rolünü her  zamankinden daha büyük bir sorumlulukla taşıyacağız. Biri not indirmiş, öbürü  açıklama yapmış vız gelir tırıs gider. Ekonomide 3 temel dinamik vardır. Para ve  maliye politikaları ve siyasi istikrar. Bu üçünün kesiştiği iklim sağlamdır veya  değildir. Türkiye, para politikalarında güçlü devam ediyor, mali disiplinden  taviz vermiyor. Bugün Avrupa'nın borç stoku yüzde 80-90'larda, bizde bütçe açığı  yüzde 1, Avrupa'da ise bunun üzerinde. Bu disipline devam edeceğiz. İhracat,  üretim istihdam, 2008'deki en büyük krizin yaşanması sonrasında milyonlarda  istihdam üretilmiş ülkemizde, biz büyümeye devam edeceğiz. Siyasi istikrar belki  de bölgede ve dünyada son 14 yıldır bu kadar siyasi istikrarlı bir dönem  yaşanmadı. Bunun anlamı algı operasyonuna dayalı kim ne yaparsa yapsın ülke  olarak büyümeye devam edeceğiz. Kimse kimseyi kandıramaz. Nitekim Hazinemizin  ihale taleplerine bakıyoruz, maşallah her geçen gün daha da iyiye gidiyor.  Türkiye, küresel oyunun içinde bölgedeki en istikrarlı ve güvenilir partner  olmaya devam edecek. Ekonomisi gelişmiş iş gücü, şirketleri, bölgede ve dünyada  her geçen gün eşsiz rolünü pekiştirmeye devam edecek."

Bölgede yaşananlardan Türkiye'nin kendini soyutlayamayacağını ifade  eden Bakan Albayrak, aynı anda birçok terör örgütüyle mücadele edildiğini ve bu  duruşu milli birlik ve beraberlik içinde gösteren bir millet ve devletin daha  olmadığını vurguladı.

"Alo, ben Berat"

Açılış töreninin ardından yapılan çağrı merkezi gezisinde Bakan  Albayrak, çağrı karşıladı. Gelen çağrıyı "Alo, ben Berat" diyerek alan Bakan  Albayrak, Muğla Milas ilçesine bağlı Dörttepe köyünden arayan Hanife Kurt'un  evinin karşısındaki sokak aydınlatmasının yanmadığını söylemesi üzerine sorunun  en kısa sürece giderileceği bilgisini verdi.

20 saniyede çağrı karşılanacak

Müşteri memnuniyetini en üst seviyeye taşımak için genişletilmiş bir  kapasite ile devreye giren ADM-GDZ Çağrı Merkezi yeni dönemde açılacak 9 çağrı  merkezinin ilki oldu.

Aydın, Denizli, Muğla, İzmir ve Manisa'ya hizmet vermek üzere kurulan  merkezde 400 kişi görev yapacak. Bu rakamın 300'ünü kadın, 100'ünü ise erkekler  oluşturuyor.

Grup, genişletilmiş kapasitesi sayesinde bölgede hizmet alan  tüketicilerin çağrılarını 20 saniyede karşılayabilmeyi hedefliyor. Söz konusu  çağrı merkezine günlük gelen çağrı sayısı yaklaşık 10 bin, aynı anda  cevaplanabilen çağrı sayısı ise 308 olarak hesaplanıyor.

Açılışı gerçekleştirilen çağrı merkezi, mayıs ayında Trabzon'da  Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği'nin (ELDER) sektör toplantısında başlayan  müşteri memnuniyeti odaklı yeni dönemin önemli adımlarından biri olarak  değerlendiriliyor.

Elektrik dağıtım sektöründe müşteri memnuniyeti ve hizmet kalitesinin  artırılmasının amaçlandığı çağrı merkezleri toplamda 9 ilde açılacak. Denizli  haricinde, Tekirdağ, Kars, Adana, Rize, Trabzon, Konya, Şanlıurfa ve Adıyaman'da  da çağrı merkezleri oluşturulacak ve açılışlar kasım ayının ortasına kadar devam  edecek.

Bu çağrı merkezlerinde 2 bin 28 kişi çalışacak, ayrıca dağıtım  şirketleri sahada da hizmet kalitesini artırmak için yaklaşık 5 bin kişilik  istihdam yaratacak.

İkinci açılışın Enerjisa'ya ait çağrı merkezi için gelecek hafta  Adana'da gerçekleştirilmesi planlanıyor.

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2016.09.28 23:07 - Son Güncellenme: 2016.09.28 23:13 - HABER MERKEZİ
A