Akşener: Sakın ola Erdoğan'ın 'yerli ve milli' nutuklarına inanmayın

Akşener: Sakın ola Erdoğan'ın 'yerli ve milli' nutuklarına inanmayın

İYİ Parti lideri Meral Akşener grup toplantısında konuştu. Akşener, "Bu çarpık zihniyet, işine geldiği sürece yerli, koltuk tehlikeye girene kadar da millidir. Bu kadar basit. Siz sakın ola, Sayın Erdoğan'ın 'Yerli ve Milli' nutuklarına inanmayın. Yerlilik ve millilik, önce insanın yüreğinde olur. Önce aklında, önce fikrinde, önce zihniyetinde olur. Bunlarınki gibi, sadece sözde olmaz." dedi.

2021.06.09 10:47 - Son Güncellenme: 2021.06.09 10:54 - Siyaset
A
Akşener: Sakın ola Erdoğan'ın 'yerli ve milli' nutuklarına inanmayın

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener grup toplantısında konuşuyor. Akşener konuşmasına "Bugün hepimizin ciğerini yakan Aybüke Öğretmen'in ölüm yıldönümü. Onun şahsında tüm şehitlerimizi anıyorum" diye başladı.

Nişasta Bazlı Şeker kotasının artırılmasını eleştiren Akşener, "Lafa geldi mi, yerli ve milli olduğunu söyleyen bu iktidarın işi gücü, yabancılara kazandırmak. Kendi çiftçisi zor durumdayken, elin çiftçisini zengin eden de bunlar kendi yetiştiricisi perişanken, angus alıp başka ülkeleri zengin eden de bunlar. Kendi şeker fabrikalarını, yok pahasına satıp, stratejik bir ürünü, gayrı milli hale getiren de bunlar, yeni Amerikan Başkanı'na şirin görünmek için Cargill'in şekerindeki zehir miktarını artıran da bunlar" dedi.

Akşener sözlerini şöyle sürdürdü:

"Biliyorsunuz, Amerikan Cargill şirketi, 3 yıldır ısrar ediyordu. Nişasta Bazlı Şeker kotasının artırılmasını istiyordu. Başta biz olmak üzere, birçok kişi ve kurum karşı çıktık. Neden? Çünkü, NBŞ dediğiniz Amerikan mısırından üretiliyor. Bizde ne var? Şeker pancarı. Yani isteniyor ki, Türk'ün pancar şekeri değil, Amerikalı'nın mısır şurubu kullanılsın. Yani isteniyor ki, Türk çiftçisi kaybetsin, Amerikan çiftçisi kazansın. Sonunda ne oldu? Bir gecede yönetmelik değişti ve NBŞ kotası, yüzde 2 buçuktan, yüzde 5'e çıkartıldı. Önce şeker fabrikalarımızı yok pahasına sattılar. Şimdi de NBŞ kotasını artırarak, çocuklarımızın sağlığını satıyorlar. Cargill'den hem mısır şurubu, hem de Tarım Bakanı ithal eden bu ucube sistemin ve onun arkasındaki bu çarpık zihniyetin özeti işte budur. Bu çarpık zihniyet, ne milletini düşünür, ne de çocuklarının sağlığını düşünür. Bu çarpık zihniyet, işine geldiği sürece yerli, koltuk tehlikeye girene kadar da millidir. Bu kadar basit. Siz sakın ola, Sayın Erdoğan'ın 'Yerli ve Milli' nutuklarına inanmayın. Yerlilik ve millilik, önce insanın yüreğinde olur. Önce aklında, önce fikrinde, önce zihniyetinde olur. Bunlarınki gibi, sadece sözde olmaz. Çünkü yerli ve milli olmak, tutarlılık ister. Her durumda önce millet, önce memleket diyebilmek ister. Şahsını milletinin önüne koyanlardan, yerli de olmaz, milli de olmaz."

İYİ Parti lideri Akşener, "Nitekim, sözüm ona, ultra 'Milli' olan bu arkadaşlar,son olarak, bir başka utanmazlığa daha imza attılar. Çin'in, Uygur kardeşlerimize uyguladığı soykırım karşısında sergiledikleri,utanç verici pısırıklıkları yetmemiş gibi; iimdi de, Dünya Uygur Kongresi Başkanı Dolkun İsa'nın,ikinci vatanım dediği, Türkiye'ye girişine izin vermediler. İşte size Sayın Erdoğan ve ortaklarının dillere destan yerliliği ve milliliği. İşte size, yoluna baş koyduğu İhvan kadar yerli Sayın Erdoğan ile tehditçi Çin elçisi kadar milli ortakları... Yazıklar olsun" ifadelerini kullandı.

Diğer Siyaset Haberleri için tıklayın


2021.06.09 10:47 - Son Güncellenme: 2021.06.09 10:54 - Ali Yaşar
A