AKOM'dan İstanbul'a, Meteoroloji'den 16 ile uyarı!

AKOM'dan İstanbul'a, Meteoroloji'den 16 ile uyarı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), kentte yerel ve gök gürültülü sağanak geçişlerinin etkili olmasının beklendiğini duyurdu. Öte yandan Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün sitesinde 16 il için sarı kodlu uyarı yapıldı.

2024.04.17 19:24 - Son Güncellenme: 2024.04.17 19:42 - Güncel - AA
A
AKOM'dan İstanbul'a, Meteoroloji'den 16 ile uyarı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden gelen uyarılara göre yurdun dört bir yanına kuvvetli yağışlar bekleniyor. Nisan ayının gelmesiyle birlikte sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerinde seyrediyordu. Afet ve Koordinasyon Merkezi'nden (AKOM) yapılan açıklamada sıcaklıkların perşembe gününden itibaren 10 derece birden düşeceği belirtildi. Meteoroloji ise 16 il için sarı kodlu uyarı verdi.

AKOM'DAN İSTANBUL İÇİN UYARI!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), kentte yerel ve gök gürültülü sağanak geçişlerinin etkili olmasının beklendiğini duyurdu.

AKOM'dan yapılan açıklamada, İstanbul başta olmak üzere yurdun batı bölgelerinin Orta Akdeniz üzerinden gelmesi beklenen alçak basınç sisteminin etkisi altına gireceği belirtildi.

İl genelinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış geçişlerinin yaşanacağının tahmin edildiği kaydedilen açıklamada, 25-28 derece aralığında seyreden sıcaklıkların, perşembe gününden itibaren 16-18 derece aralığına, bahar değerlerine gerileyeceğinin öngörüldüğü bildirildi. 

16 İLDE SARI KODLU ALARM!

Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Sinop, Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon, Çorum, Amasya, Tokat, Sivas, Yozgat, Kayseri, Nevşehir ve Aksaray için sarı kodlu alarm verildi. Söz konusu illerde şiddetli sağanak yağış bekleniyor.

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2024.04.17 19:24 - Son Güncellenme: 2024.04.17 19:42 - AA
A