Akil insanlar ölen PKK'lıların ailelerini dinledi

Akil insanlar ölen PKK'lıların ailelerini dinledi

Can Paker Başkanlığı'ndaki 7 kişilik Akil İnsanlar Doğu Anadolu Heyeti'nden Abdurrahman Kurt, Sibel Eraslan ve Zübeyde Teker, Biçer Mahallesi'nde bir evde çatışmalarda öldürülen PKK'lıların aileleriyle bir araya geldi.

2013.04.17 21:44 - Son Güncellenme: 2013.04.17 21:45 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
Akil insanlar ölen PKK'lıların ailelerini dinledi

 


 

Ailelerle Kürtçe ve Türkçe konuşan heyet üyeleri PKK'lı yakınlarının söylediklerini tek tek not etti. İki kardeşi, iki yeğeni 1992-1996 yılları arasında Hakkari kırsalındaki çatışmalarda ölen ve 2 yeğeni hala dağda olan Kahhar Demir, akan kanın durdurulmasını ve Abdullah Öcalan'ın da bu süreçte özgürlüğüne kavuşmasını istediklerini söyledi.

Bir kızı geçen yıl çatışmada ölen ve  2 oğlunun PKK'ya katıldığını belirten Şükrü Kaya, en büyük acıyı Hakkari bölgesinin yaşadığını ve hiç kimsenin bu acıyı görmediğini ifade etti.

HEM UZMAN ÇAVUŞUN HEM DE OĞLUMUN YASINI TUTTUM

Ancak heyettekileri en çok 9 Ocak 2013'te Çukurca'daki Karataş Karakolu'na yapılan saldırıda çıkan çatışmada öldürülen 14 PKK'lıdan biri olan Emrah Kaya'nın annesi Sıdıka Kaya'nın söyledikleri etkiledi. Kürtçe konuşan Sıdıka Kaya, haberleri izlediğinde bir uzman çavuşun şehit olduğunu ve annesinin feryatlarını televizyonda görünce gözyaşlarına boğulduğunu belirterek, "Ben o uzman çavuşa çok üzüldüm. Oannenin söyledikleri hala kulağımda. O yara hala içimde. Birkaç saat sonra bana oğlumun öldürüldüğü haberi geldi. Ben o gün hem öldürülen o uzman çavuşun, hemde oğlum Emrah'ın yasını tuttum. Başbakan'a benim selamımı iletin. Bu kanı durdurursa bilsinki onun yeri cennettir" dedi. 

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2013.04.17 21:44 - Son Güncellenme: 2013.04.17 21:45 - HABER MERKEZİ
A