Akil İnsanlar Heyeti barış için mum yaktı

Akil İnsanlar Heyeti barış için mum yaktı

Çözüm sürecine ilişkin görüş alışverişinde bulunmak üzere Tunceli'ye gelen Doğu Anadolu Bölgesi Akil İnsanlar heyeti, yöre insanları tarafından kutsal kabul edilen Hızır Gölü ziyaretinde barış için mum yakarak dua etti.

2013.05.02 21:20 - Son Güncellenme: 2013.05.02 21:22 - Yaşam - HABER MERKEZİ
A
Akil İnsanlar Heyeti barış için mum yaktı


Başkanlığını Can Paker'in yaptığı Doğu Anadolu Bölgesi Akil İnsanlar heyeti, ziyaretlerinin ikinci gününde Grand Şaroğlu Hotel'de ildeki siyasi parti ve sivil toplum örgütleriyle bir araya geldi. Katılımcıların çözüm sürecine ilişkin görüş ve değerlendirmelerini alan akiller heyeti sürece destek olunması çağrısında bulundu. Bir katılımcının Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın cemevleri için cümbüşevleri ifadesini kullandığını belirtmesine tepki gösteren heyet sekreteri Ayhan Ogan, "Sabahattin Önkibar'ı tanıyorsunuz değil mi? Eskinin MHP'lisi sonradan ulusalcı. Derin devletin gırtlağı olan bir gazeteci. Sesi değil gırtlağı. Oda TV'yi biliyorsunuz Ergenekon operasyonları içerisinde medya planlamasını yürüten merkez. Sebahattin Önkibar Başbakan belediye başkanlığı yaptığı dönemde dedi ki cemevleri cümbüşevleridir. Beyan ortada yok. Dedi ki deyip yazı yazıyor Oda TV de servis yapıyor. Lütfen biraz araştırıp olayları değerlendirelim. Bir ortaklaşmaya gideceksek birbirimizi doğru anlayalım. Cemevlerinin statü kazanmasından, ibadethane sayılmasından; Alevilerin bütün yaşadığı sorunların giderilmesinden hatta Dersim katliamının devlet tarafından tazmin edilmesinden, sorumlularından hesap sorulmasını savunuyorum, savunmaya da devam edeceğim" dedi.
İstanbul'daki 1 Mayıs kutlamalarında yaşanan olaylara ilişkin bir soru üzerine de Ogan, Taksim'de 1 Mayıs kutlaması için şartların olmadığını söyledi. Ogan, polisin gaz ve cop kullanmasını demokrasiye aykırı bulduğunu da sözlerine ekledi.
Siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileriyle görüşmelerinin ardından heyet, Mameki Köprüsü civarında bulunan ve yöre insanları tarafından kutsal kabul edilen Hızır Gölü ziyaretinde mum yakarak barış için dua etti. Burada Cemevi Dedesi Ali Ekber Yurt tarafından akiller grubuna yöresel atkı hediye edildi. Akiller grubu, ziyaretin ardından Tunceli Üniversitesi öğrencileri ve akademisyenler de çözüm sürecine ilişkin toplantı gerçekleştirdi.
Akşam saatlerinde Tunceli'den ayrılacak olan heyet üyeleri, incelemelerine Erzincan'da devam edecek.

Diğer Yaşam Haberleri için tıklayın


2013.05.02 21:20 - Son Güncellenme: 2013.05.02 21:22 - HABER MERKEZİ
A