Akil İnsanlar duygulandı

Akil İnsanlar duygulandı

DOĞU Anadolu'da görevlendirilen Akil İnsanlar Heyeti bugün Hakkari'de çalışmaya başladı.

2013.04.17 17:30 - Son Güncellenme: 2013.04.17 17:30 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
Akil İnsanlar duygulandı

 Kente 20 kilometre uzaklıktaki Kırıkdağ Köyü'nde çiçeklerle ve kurban kesilerek karşılanan heyet üyeleri, öğrencilerin söylediği 'Hayat Bayram Olsa' şarkısıyla duygulandı. Bazı evlere Türk Bayraklarının asıldığı Kırıkdağ Köyü'nde heyeti karşılayan Jirki Aşireti liderlerinden Mehmet Adıyaman, "Kurban kestik, bu son kan olsun. 30 yıllık savaşta verdiğimiz şehitlerimiz, malımız mülkümüz barışa feda olsun" dedi.

Can Paker başkanlığında Abdurrahman Kurt, Sibel Eraslan, Zübeyde Teker, Ayhan Ogan, Mehmet Uçum, Mahmut Arslan'dan oluşan heyet geceyi geçirdikleri Van'dan sabah saatlerinde karayoluyla Hakkari'ye hareket etti. Yol güzergahında bulunan Van'ın Başkale İlçesi'nde bir süre dinlenip çay içen heyet, eski Başkale Belediye Başkanı İskender Ertuş ile bir süre sohbet etti.

GENEL AF İSTEDİ

İskender Ertuş, sürecin barışa gittiğini belirterek, ayrı bir devlet istemediklerini söyledi. Ertuş, "Başbakan elini taşın altına koydu. Barış süreci başladı. Biz ümitliyiz. 30 yıldır süren bu savaş bitsin ve genel af çıkarılarak herkes evlerine dönsün. Biliyoruz ki bir Adana buradaki 11 ili besleyecek ekonomiye sahiptir. Ancak buradaki 11 il bir Adana'yı besleyemez. Biz Adana'yı, İstanbul'u Bursa'yı bırakıp da ayrı bir devlet kuracak kadar salak değiliz. Bu vatan için binlerce şehit verdik" dedi.

Buradan Hakkari'ye hareket eden Akil İnsanlar Heyeti, kente 20 kilometre uzaklıktaki Kırıkdağ Köyü'nde davul zurna ve güllerle karşılandı. Jirki Aşireti liderlerinden Mehmet Adıyaman ise heyetin ayakları önünde kurban kestirdi. Adıyaman ve heyet üyeleri, "Bu son kan olsun. Artık kan dökülmesin" dileklerini paylaştı.

AĞLATAN SAHNE

Ellerinde barış mesajı içeren pankartlar taşıyan öğrenciler ise heyeti 'Hayat Bayram Olsa' şarkısıyla karşıladı. Heyet üyeleri ve öğrenciler el ele tutuşarak şarkıyı birlikte söyledi. Duygulu anların yaşandığı bu sahnede heyet başkanı Can Paker gözyaşlarına hakim olamadı. Paker yaptığı konuşmada bu anı şöyle değerlendirdi:

"Duygulanmamak elde değil. 30 yıllık savaştan sonra nasıl bir barış isteği olduğunu gördük. Müthiş bir coşku var. Umarım bu coşku Türkiye'nin her yerine yayılır. Hakkari halkının bu barışı ne kadar özlediğini gördük."

Jirki Aşireti'nin ileri gelenlerinden Mehmet Adıyaman ise, "30 yıldır savaş var. Bu böglede huzur kalmadı. Kan dökülüyor. Jirki Aşireti olarak bu uğurda 150 şehit verdik. Malımız mülkümüz hep imha oldu. Ama şehitlerimiz, malımız, mülkümüz Erdoğan'a ve barışa feda olsun. Bu kan dursun. Dağdakiler, cezaevindekiler, Karadenizdeki de Anadolu'daki de kardeşimizdir. Biz ayrılık istemiyoruz" dedi.

Daha sonra heyet ve vatandaşlar kol kola davul zurna eşliğinde halay çekti.

PAKER: DEVLETTEN İLK DEFA ÇİÇEK ALDIM

Mehmet Adıyaman'ın evinde yemek yiyen heyet daha sonra şehir merkezine gitmek için yola çıktı.

Şehir merkezine 7 kilometre uzaklıktaki Depin Polis Noktası'nda polisler tarafından karşılanan heyete ve gazetecilere polisler gül verdi.

Burada polislerle bir süre sohbet eden heyet üyeleri de aldıkları gülleri vatandaşlara verdi. Heyet Başkanı Can Paker, "Devletten ilk defa çiçek aldım" diyerek aldığı gülü bir gazeteciye uzattı.

Heyet buradan da şehir merkezine geçerek esnaf ziyaretinde bulundu.,

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2013.04.17 17:30 - Son Güncellenme: 2013.04.17 17:30 - HABER MERKEZİ
A