Akdeniz gazı için üçlü tatbikat

Akdeniz gazı için üçlü tatbikat

Rum Savunma Bakanı ileride yaşanacak sıkıntılı durumlara karşılık İsrail, Yunanistan ve Güney Kıbrıs'ın Doğu Akdeniz'de ortak bir arama-kurtarma tatbikatı yapacağını söyledi

2013.05.09 14:48 - Son Güncellenme: 2013.05.09 14:49 - Dünya - HABER MERKEZİ
A
Akdeniz gazı için üçlü tatbikat

İsrail, Yunanistan ve Güney Kıbrıs Doğu Akdeniz'de ortak bir tatbikata başlıyor.

Rum Savunma Bakanı Fotis Fotiyu, İsrail, Güney Kıbrıs ve Yunanistan üçlüsünün Ekim ayı içerisinde Doğu Akdeniz'de ortak bir arama-kurtarma tatbikatı gerçekleştireceğini söyledi. Fotiyu, bu tatbikatın enerji ve doğalgaz rezervlerinin güvenliği için gerçekleştirileceğini kaydetti.

Rum Savunma Bakanı Fotis Fotiyu, enerji konusunda ileride yaşanabilecek herhangi bir sıkıntı karşısında tedbirli davranabilmeleri için bu yöndeki tatbikatların şart olduğunu ifade etti. Gerek terör boyutunda gerekse daha başka boyutlara birçok şeyin yaşanabileceğine değinen Fotiyu, enerji güvenliği planlaması olmaksızın bu tür planlamaların yaşama geçirilmesinin bir anlamı olmayacağına dikkat çekti.

GÜNEY KIBRIS'TA BULUŞACAKLAR
Fotiyu ayrıca, Tel-Aviv'de üzerinde anlaşmaya varılan olguların hayata geçirilmesi için Güney Kıbrıs ile İsrail teknik komitelerinin 28-29 Mayıs tarihlerinde Kıbrıs'ta bir araya geleceklerini de duyurdu.

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2013.05.09 14:48 - Son Güncellenme: 2013.05.09 14:49 - HABER MERKEZİ
A