Akçakoca Müftüsü görevden uzaklaştırıldı

Akçakoca Müftüsü görevden uzaklaştırıldı

Sakarya'nın Karasu ilçesindeki bir camide cuma namazı öncesinde verdiği vaazdaki ifadeleri nedeniyle hakkında soruşturma başlatılan müftü Şaban Soytekinoğlu, tedbiren görevden uzaklaştırıldı.

2021.05.23 22:40 - Son Güncellenme: 2021.05.23 22:50 - Güncel
A
Akçakoca Müftüsü görevden uzaklaştırıldı
01:19 Vaazdaki sözleri tepki çeken müftüye soruşturma!

İLGİLİ VİDEO

Vaazdaki sözleri tepki çeken müftüye soruşturma!

Alınan bilgiye göre, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Soytekinoğlu'nun, hakkındaki soruşturma sonuçlanıncaya kadar tedbiren görevden uzaklaştırılmasına karar verildi.

Karasu Kabakoz İsmail Sadi Camisi'nde cuma namazı öncesinde vaaz veren Akçakoca İlçe Müftüsü Soytekinoğlu'nun sarf ettiği sözlerin ardından Diyanet İşleri Başkanlığınca soruşturma başlatılmıştı.

Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla Karasu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Soytekinoğlu hakkında "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçundan da soruşturma açılmıştı.

TBMM Başkanı Şentop, "Diyanet İşleri Başkanlığımız, konuyla alakalı gereken adımları atmış, soruşturma açmış ve sözü edilen kişiyi açığa almıştır." ifadesini kullandı.

NE DEMİŞTİ?

Vaaz esnasında kayda alınan videoda müftünün, "Şu kadroya bakın, %90'ı Selanik göçmeni ve Sabatayist yani Müslümanlığı kabul etmiş görünen Yahudiler. Hatta şunu da söyleyeyim, İstanbul'da Gezi Parkı olaylarında otellerinde barındırdıkları kişiler Yahudilerdi. Şu an o kişi bu takımın da başkanı. Bunlar gücü kuvveti eline geçirdiği zaman, bize de aynısını yaparlar" dediği ortaya çıkmıştı. 

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2021.05.23 22:40 - Son Güncellenme: 2021.05.23 22:50 - Kübra Coşar-pasif
A